I3 10100F Valorant'ta 98 derece

metehancimli

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemim ekteki gibi. Bilgisayarı açtığımda CPU'm 50 dereceleri görüyor oyunsuz Chrome, Discord takıldığımda ise 65-70 dereceleri görüyor. Valorant'a girdiğimde ise arayüzdeyken bile 95-98 dereceleri görüyor. Macun süreli üzerinden 1.5 sene kadar geçti ama macunsuz bu kadar yükseleceğini yine sanmam yani. Gerçekten bu sorun aşırı canımı sıkıyor. Yardımcı olabilir misiniz? Stok fan kullanıyorum bu arada.

Dosya Ekleri

• cpu.png
    cpu.png
    55,6 KB · Görüntüleme: 43
  • Adsız.png
    Adsız.png
    26,8 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, sistemim ekteki gibi. Bilgisayarı açtığımda CPU'm 50 dereceleri görüyor oyunsuz Chrome, Discord takıldığımda ise 65-70 dereceleri görüyor. Valorant'a girdiğimde ise arayüzdeyken bile 95-98 dereceleri görüyor. Macun süreli üzerinden 1.5 sene kadar geçti ama macunsuz bu kadar yükseleceğini yine sanmam yani. Gerçekten bu sorun aşırı canımı sıkıyor. Yardımcı olabilir misiniz? Stok fan kullanıyorum bu arada.

Hocam soğutucunuz kaynaklı olabilir 3 senedir i39100F kullanıyorum 3 senedir macun yenilemedim hala ısınma sorunu yaşamıyorum.

Termal macun olmasa BIOS'dayken bile bu dereceleri görür. Arkadaşın sorunu termal macunda, 1.5 yıllık termal macun ve stok fan ile ne bekliyorsunuz ki.

Hocam zamanında i7 4790K ile termal macunsuz bu kadar ısı görmedim hem PC sürekli tozun altında kaldığı için fanı tozdan dolayı tam verim veremiyorken veya Pentium G3258 ağır o.c ile kule tipi soğutucu ile en fazla 80 derece gördüm oda oyun içinde...

Başka program ile dener misiniz?
Eğer işe yaramazsa termal macun yenileyin.
Yine işe yaramazsa ya işlemcide sorun vardır ya da sıvı soğutma takman lazım. Bu 2. öneriyi tavsiye etmem 1. seçenek daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı