i3 10100F vs R3 3100

@The Man From E.A.R.T.H. AM4 ilk başladığında bu avantajı çok kullandık özellikle AMD'nin hakkını vermek lazım 1. nesil Ryzen'lara ve 300 serisi anakartlara güzel kıyak geçti. 1500X'in yanında dev gibi Wraith Spire soğutucusu gelmişti şimdi 3600'e bile koymuyorlar bunu. Bu anakarta da (B350) istediğim gibi 3. nesil takabiliyorum. 2017'den bugüne güzel gitti. Ama AM4'ün sonlarına gelinirken konu sahibi o sistemle en az 3 sene gider sonrasında da ne 3. nesil Ryzen'lar kalır ne de AM4 bana göre.
Zaten seçimle alakalı, sırf 3 ay beklememek için R3 3300X alan gördüm. Öyle bir durumda Intel almak saçma olur.
Bir de benim merak ettiğim 3700X 65W iken 3600X neden 95W? :D
OC ve fazladan XFR boost kapasitesi hocam. Ek not, 3700X ile yaptığım testlerde 105-110W gördüm, hatta bu yüzden iyi tweak yapmam gerekmişti çünkü ITX sistemdi ve NH-L9a soğutucu 105W çekerken yetmiyordu.
Sana göz doktoruna görünmeni tavsiye ederim arkadaş A320 anakartı seçmiş biraz kitap okusan iyi olur okuduğunu anlamada problem var galiba.
Gözlerine dikkat et, B450 anakart ile önerdim.

Zaten seçimle alakalı, sırf 3 ay beklememek için R3 3300X alan gördüm. Öyle bir durumda Intel almak saçma olur.

OC ve fazladan XFR Boost kapasitesi hocam. Ek not, 3700X ile yaptığım testlerde 105-110W gördüm, hatta bu yüzden iyi Tweak yapmam gerekmişti çünkü ITX sistemdi ve NH-L9A soğutucu 105W çekerken yetmiyordu.

Gözlerine dikkat et, B450 anakart ile önerdim.

Arkadaş hangisi daha iyi diye sormuş B450 yazmamiş oraya.

Sana göz doktoruna görünmeni tavsiye ederim arkadaş A320 anakartı seçmiş biraz kitap okusan iyi olur okuduğunu anlamada problem var galiba.
Doktor çağırıyı mı sana?
Ekran Görüntüsü (22).png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı