i3 10105F PC toplamak mantıklı mı?

yunusemregurkan

Decapat
Yer
Samsun-Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 10100F-RX 5600XT-H510M H-16GB RAM-M.2 500GB SSD-600W 80P-NZXT H510i
i3 10105F 1500₺
ASUS Prime H510M-K DDR4 1600₺
Corsair Vengeance 16 GB (8x2) 3200MHz 920₺
MLD 500GB M.2 SSD 585₺
Zoko ZK600 600W 80+BRONZ 750₺
Gametech Ares 4 Fanlı ATX Oyuncu Kasası 950₺
Bu ürünlerin hepsi sıfır olacak. Son olarak ikinci el GTX 1660 Super almayı düşünüyorum. Onun fiyatları da ortalama 3000₺-3300₺ arasında.
Toplam 9500₺ civarı yapıyor. Onun yerine üstüne biraz daha koy şunu al falan demeyin çünkü bütçem bu kadar. Bazı ürünleri karttan taksit geçeceğim için toplu sistem de alamam. Sizce daha mantıklı nasıl konfigürasyonlar olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
i3 10105F 1500₺
ASUS Prime H510M-K DDR4 1600₺
Corsair Vengeance 16 GB (8x2) 3200MHz 920₺
MLD 500GB M.2 SSD 585₺
Zoko ZK600 600W 80+bronz 750₺
Gametech ares 4 fanlı ATX oyuncu kasası 950₺
Bu ürünlerin hepsi sıfır olacak. Son olarak ikinci el GTX 1660 Super almayı düşünüyorum. Onun fiyatları da ortalama 3000₺-3300₺ arasında.
Toplam 9500₺ civarı yapıyor. Onun yerine üstüne biraz daha koy şunu al falan demeyin çünkü bütçem bu kadar. Bazı ürünleri karttan taksit geçeceğim için toplu sistem de alamam. Sizce daha mantıklı nasıl konfigürasyonlar olabilir?

İşlemci:
Anakart:
RAM:
SSD:
PSU:
Buraya kadar yaklaşık 6K yapıyor kalan paranın 2500'ü ile GTX1660s/ti 500'ü ile de ikinci el boş kasa alabilirsiniz.

İşlemci:
Anakart:
RAM:
SSD:
PSU:
Buraya kadar yaklaşık 6K yapıyor kalan paranın 2500'ü ile GTX1660s/ti 500'ü ile de ikinci el boş kasa alabilirsiniz.
Öncelikle tavsiyeniz için sağ olun. Fakat anakartı B450M K seçip ramleri 3600MHz seçmek bence mantıklı değil. Anakart desteklemediği sürece bir anlamı yok. Ayrıca aynı paraya Corsair ram alabiliyorken neden team T-Force almalıyım, farkı nedir ? Aynı şey ssd için de geçerli neden aynı paraya bu markayı önerdiniz merak ettim. Nzxt PSU ya o kadar para vermeye gerek var mı ? Tamam iyi olabilir ama PSU dan eksiltip diğer parçalar bütçe ayırılabilir bence (bu kötü PSU almak anlamına gelmiyor). İlk başta kasanın görüntüsü önemli değil yani dandik bir kasa da olur veya 775₺ ye geçici MSI MAG301 de alınabilir. Ekran kartını ikinci el alırken sadece Ankara içi almak istiyorum gidip test edip öyle almak için. O yüzden hem seçenek azalıyor hem de fiyat biraz daha yükseliyor. Teşekkürler tekrardan.

Öncelikle tavsiyeniz için sağ olun. Fakat anakartı B450M K seçip ramleri 3600MHz seçmek bence mantıklı değil. Anakart desteklemediği sürece bir anlamı yok. Ayrıca aynı paraya Corsair ram alabiliyorken neden team T-Force almalıyım, farkı nedir ? Aynı şey ssd için de geçerli neden aynı paraya bu markayı önerdiniz merak ettim. Nzxt PSU ya o kadar para vermeye gerek var mı ? Tamam iyi olabilir ama PSU dan eksiltip diğer parçalar bütçe ayırılabilir bence (bu kötü PSU almak anlamına gelmiyor). İlk başta kasanın görüntüsü önemli değil yani dandik bir kasa da olur veya 775₺ ye geçici MSI MAG301 de alınabilir. Ekran kartını ikinci el alırken sadece Ankara içi almak istiyorum gidip test edip öyle almak için. O yüzden hem seçenek azalıyor hem de fiyat biraz daha yükseliyor. Teşekkürler tekrardan.
9500 liraya az daha iteleyip çok daha iyi ve güncel sistem toplarsın. Piyasayı iyi takip et. İkinci el ekran kartıyla o paraya toplamanı önermem.
Ben de daha iyisini almak isterim fakat durum bu şekilde. Dediğim gibi toplu sistem alamam parça parça almam gerek çünkü bazı parçaları karta taksit çekeceğim.

Ayrıca aynı paraya Corsair RAM alabiliyorken neden Team T-Force almalıyım, farkı nedir? A

XMP açarken sorun yaşamamak için. Markaya değil çipe bakılmalı.

Aynı şey SSD için de geçerli neden aynı paraya bu markayı önerdiniz merak ettim.

Hmb teknolojisi yüzünden.

Tamam iyi olabilir ama PSU'dan eksiltip diğer parçalar bütçe ayırılabilir bence (bu kötü PSU almak anlamına gelmiyor)

İleride ekran kartını güncellerseniz yetsin diye.

XMP açarken sorun yaşamamak için. Markaya değil çipe bakılmalı.

Hmb teknolojisi yüzünden.

İleride ekran kartını güncellerseniz yetsin diye.
SSD ve Ram için dediklerinizi dikkate alıp ona göre parça alacağım fakat 1660 Super alırsam çok uzun yıllar ekran kartı değiştirmeyi düşünmüyorum. O yüzden PSU dan kısıp anakartın 3600MHz destekleyen versiyonunu almak mantıklı mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı