i3 10105F sistemde RAM'i 8x2 yapınca sistem açılmıyor

EbubekirKzk

Hectopat
Daha fazla  
RAM
T-Force Delta-r 8x2 3600 MHz CL 18
SSD veya HDD modeli
Kioxia exceria G2 1 TB
Ekran kartı
RX 6500XT
Anakart
BIOSTAR H410M-H
İşlemci
i3 10105F
Anakartım BIOSTAR H410M-H BIOS güncel sürüm t Force Delta-r 8x2 3600MHz RAM kiti aldım ama RAM'lerin ikisini de takınca sistem görüntü vermiyor ve kendini durmadan resetliyor. İki RAM'in de ışıkları yanıyor ama sadece 2. slotta çalışıyor sistem 1. slota RAM takınca aynı şeyi yapıyor zira ikisini de takınca görüntü gelmiyor ve kapanıyor resetliyor görüntü gelmiyor hep bu döngü. Slotun ve RAM'lerin arızalı olduğunu düşünmüyorum RAM'leri çalışan slotta denedim ikisi de düzgün çalışıyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Eğer ki slot 1'e taktığınızda sistem açılmıyorsa slotun arızalı olmadığını nasıl düşünüyorsunuz?
çünkü toz vs yok arasında teker teker baktım küçük pinlerde de kayma veya kopma eksiklik yok ve 2. slotta olduğu gibi 1. slotta da ramin ışıkları aktif olarak çalışıyor bios sıfırladım ama fayda etmedi bios pilini çıkartmayı deneyeceğim ama bir faydası olur mu bilmiyorum bence slot bozuk olsa ışıkları da yanmazdı ramin ama ilk defa böyle birşey ile karşılaştım ve ne yapacağımı hiç bilemiyorum şu anda da ram slotlarını temizledim toz vs kalmamıştır diye ümit ediyorum fotoğraflatını ekliyorum

Eğer ki slot 1'e taktığınızda sistem açılmıyorsa slotun arızalı olmadığını nasıl düşünüyorsunuz?
çünkü toz vs yok arasında teker teker baktım küçük pinlerde de kayma veya kopma eksiklik yok ve 2. slotta olduğu gibi 1. slotta da ramin ışıkları aktif olarak çalışıyor bios sıfırladım ama fayda etmedi bios pilini çıkartmayı deneyeceğim ama bir faydası olur mu bilmiyorum bence slot bozuk olsa ışıkları da yanmazdı ramin ama ilk defa böyle birşey ile karşılaştım ve ne yapacağımı hiç bilemiyorum şu anda da ram slotlarını temizledim toz vs kalmamıştır diye ümit ediyorum fotoğraflatını ekliyorum
IMG_20231123_175657.jpg
IMG_20231123_175821.jpg

Hocam bir bildiğiniz var ise lütfen bildirin BIOS pilini çıkartım 10 20 dk bekledim, ekran kartını çıkartıp taktım ve tozlarını temizledim, bazı kişiler işlemci fanının çok baskısı ile 1. slotu algılamayabilir demiş fanı bayağı gevşetip sistemi açtım, RAM slotlarını defalarca ve güzelce temizledim ama yine nafile ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum nasıl çözebilirim? En kötü seneryo RAM slotunun bozuk olması, tamiri mümkün diye duydum en kötü ne kadara patlar?
Garanti konusu ise anakartı 2. el olarak almıştım garantisi devam ettiğini söyledi ama herhangi bir belge çıkmadı kutudan sadece kullanım kılavuzu ve cd si çıktı garantiye nasıl gönderebilirim?

Son düzenleme:
Çünkü toz vs yok arasında teker teker baktım küçük pinlerde de kayma veya kopma eksiklik yok ve 2. slotta olduğu gibi 1. slotta da RAM'in ışıkları aktif olarak çalışıyor.

Slot tertemiz dahi olabilir, ancak anakart üzerindeki hatlarda ya da işlemci soketinde bulunan pinlerde bir sorun var ise işlemci RAM ile iletişim kurma konusunda sorun yaşar ve sistem açılmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı