i3-12100F işlemci kullanımı oyun indirirken %100 oluyor

İlk adım Görev Yöneticisi'ni açın ve üst sekmelerden hizmetlere gelin. Sonra sol altta hizmetleri açın yerine tıklayın ve daha geniş kapsamlı bir yer açılacak. Benim yazdığım hizmetleri devre dışı bırakmak için hizmetin üstüne çift tıklayın açılan yerde ortalarda otomatik ya da elle yazacak siz bunları devre dışına alıp tamam diyeceksiniz yani kısacası enter. Dikkat etmeniz gereken husus resimde attıklarımda açıklamaları okuyun mesela bitanesinde Microsoft Store'u kapattırıyor eğer kullanmıyorsan zaten sorun olmaz ama kullanıyorsan devre dışı kalmış olur. Geri açabiliyorsun zaten korkulcak bir şey değil. Sonrasında hepsini yaptığında yeniden başlat ve bunlar artık devre dışı kalmış olacak. Mesela bende resimdeki kadar var ama sana sadece gereksizleri kapattırıyorum sorun olmasından korkma ben gereklileride kapattım.😃

Tamamdır yapacağımda hocam benim mantığıma kaçmayan millet bu işlemciyi RX 6600 RTX 3060 3060 Ti de sorunsuz kullanıyor neden sorun yaşıyorum ben o zaman.

Sıcaklıklardan dolayı da olabilir hiç MSI afturburner ile baktınız mı sıcaklığa? İşlemci ısınınca saat hızını düşürür.

Sıcaklıklardan dolayı da olabilir hiç MSI afturburner ile baktınız mı sıcaklığa? İşlemci ısınınca saat hızını düşürür.

Her oyunda açık drop yediğimde bazen saat kullanım hızı artıyor bazen düşüyor VRAM içinde aynı ama ekran kartını VRAM 2D 3D testine soktuğumda sıkıntı çıkmadı sıcaklıklar bayağı iyi zaten.

jeefo.a virüsü bulaşmış olabilir.

Kaspersky Plus var bir de sonradan olan bir şey değil ilk günden beri var. Sisteme ilk günden beri 20 defa format atmışımdır.

Kaspersky kullanıyor sonuçta görürdü virüsü.

Bu arada M.2 SSD'im boştada 44 45 derece oluyor. Oyunda ısınma şansı var mı acaba kontrol edeyim mi? 50 derece gördü oyunda max

Kaspersky kullanıyor sonuçta görürdü virüsü.

CPU kullanımı bayağı düştü 85 90 gördüğüm yerde 2 3 snlik 75 filan görüp 40 50'ye düşüyor ama paraşütü bırakıp tam düştüğümde GPU 90'dan 67 oldu.

Son düzenleme:
Hocam PUBG de oyun daha iyi hale geldi ama sorun kesin olarak çözülmedi LoL'de filan CPU bazen anlık artıp FPS düşüyor.

Sorun benim düşüncemle bir SSD de kaldı. Belki yanlış bir Windows kurulumu yapmış ta olabileceğinizi de düşünüyorum. Başka bir diske oyun kurup test etme şansınız yok değil mi? Alakasız görünüyor ama sorunun kesin mantıklı açıklaması yok. Ya Kaspersky'dan olabilir ya da artık olabilecek tek yer BIOS. Yanlışlıkla çekirdekleri kapama tuşu yok artık BIOS'larda aslında. BIOS'u sıfırladınız mı hiç?

Sorun benim düşüncemle bir SSD de kaldı. Belki yanlış bir Windows kurulumu yapmış ta olabileceğinizi de düşünüyorum. Başka bir diske oyun kurup test etme şansınız yok değil mi? Alakasız görünüyor ama sorunun kesin mantıklı açıklaması yok. Ya Kaspersky'dan olabilir ya da artık olabilecek tek yer BIOS. Yanlışlıkla çekirdekleri kapama tuşu yok artık BIOS'larda aslında. BIOS'u sıfırladınız mı hiç?

Başka SSD ile denedim zaten Windows kurarakta denedim o SSD'de gine aynı windowsda yanlış kurulma imkanı yok BIOS'tan kuruyorum BIOS'ta sıfırlamadım hiç BIOS Update yapınca sıfırlanıyor diye. Mesela PUBG de bazen yürüdüğümde doku yüklü olmuyor sadece oyun başında oda oyunluk diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı