Çözüldü i3 12100F stok fan çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vvoiddez

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 3050
Anakart
H610M-E PRO
İşlemci
i3 12100F
Stok fanı birkaç kez yönünü değiştirerek vs. düzeltmeyi denedim, olmadı. Sistem boşta 45–50 derece, yük altında 92–93'e kadar gördüm. Sonrasında saldım, zorlamayayım diye. FanControl adlı uygulamadan işlemci fanını arttırmayı denedim, derece hâlâ aynı. Fanın boşa döndüğünü düşünüyorum. Sistem çalışırken fanı söktüm, işlemcinin derecesi arttı. İşlemciyi sadece bakır bloğun soğuttuğunu düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsinin sert olması, yerinden oynamaması gerek sorununuz bu olabilir.
Yani diğer 3'ü ile aynı şeyi yapıyorum ama hep bu esnek kalıyor aynı anda yapmayı denedim yine aynı (normalde saat yönüne max bir şekilde çevirip bastırıyorum diğerlerinde oluyor ama biri hep esnek kalıyor) hani kırıldımı diye düşünüyorum bilmiyorum pek bir fark göremiyorum diğerleri ile

Yani diğer 3'ü ile aynı şeyi yapıyorum ama hep bu esnek kalıyor aynı anda yapmayı denedim yine aynı (normalde saat yönüne Max bir şekilde çevirip bastırıyorum diğerlerinde oluyor ama biri hep esnek kalıyor) hani kırıldımı diye düşünüyorum bilmiyorum pek bir fark göremiyorum diğerleri ile

Ben deneme yanılmayla buluyorum çünkü o yöntem hep işe yaramıyor. Üstüne bastırın bayağı belki olur.

Komple çıkarıp ilk onu takmayı deneyin. Diğerleri gerdiği için olmuyor olabilir belki. Takmadan önce de iyice inceleyin çatlak var mı diye.

PC'yi kapatıp iyi bir pozisyonda hemen deneyip geri dönüş sağlayacağım.

Komple çıkarıp ilk onu takmayı deneyin. Diğerleri gerdiği için olmuyor olabilir belki. Takmadan önce de iyice inceleyin çatlak var mı diye.

Hocam, denedim. Her tarafta 2 adet küçük bir parça var, o girmeyende bu parçalardan biri yamulmuş, girmiyormuş. Biraz denedim, kırmak istemediğimden yarın bilgisayarcıya yaptıracağım. Çözüm önerisi için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC'yi kapatıp iyi bir pozisyonda hemen denip geri dönüş sağlayacağım

Hocam denedim her tarafta 2 adet küçük bir parça var o girmeyende bu parçalardan biri yamulmuş girmiyormuş biraz denedim kırmak istemediğmden yarın bilgisayarcıya yaptıracağım çözüm önerisi için teşekkürler

Rica ederim hocam plastik olduğu için bu tarz sorunlar çok yaygın.
Bilgisayarcıdan kırılmak pahasına düzeltmesini iste ama muhtemelen kırılacaktır.
Yeni soğutucu gerekirse konu açarsın yardımcı oluruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı