i3-2100 ve R7 240 Windows 10 kaldırır mı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 3600 | RX6600XT Speedster Qick 308 8GB | Kingston Fury Beast 2x8GB RAM | 2TB HDD + 1TB SSD | Attack Shark X2Pro | Bloody B930 | H2002P | MSI CREATOR Z17
Meslek
Grafik Tasarım
Selamlar,
Sistem eski.
i3-2100, R7 240 2 GB, 4 GB 1333MHz RAM, HDD.
Halihazırda Windows 8.1 yüklü ama aklıma Windows 10'un 7'de gelmesi gereken şeyleri geliyor. Yıllar önce yapılması gerekeni şimdi yapıp yenilik diye ekledikleri için kullanmıyordum(oyun modu hele hele) şimdi onları görünce bu külüstür belki bir şeyler yapar diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ve RAM konusunda sorun yok.
Celeron N3050 denen lanet olası işlemci ucu ucuna yetiyor. 2 çekirdek ve 4 izlekli 3,1 Ghz olan bu işlemci de rahat yeter. Geriye HDD kalıyor. Performansı ve sağlığı yerindeyse sıkıntı çıkmayacaktır. Gerekirse SSD takviyesi yapılabilir.

Ben Intel Pentium 4 3.0 GHz, 1 GB RAM 533 MHz, ATI Radeon X1550 256 MB, 320 GB HDD sisteme Windows 10 Home 32 Bit kurdum. Gerekli ayarları yaptıktan sonra gündelik işler için yetti. Yazdığınız sistem rahatlıkla kaldırır. Fakat RAM'ı 8 yaparsanız ve SSD eklerseniz daha iyi performans alırsınız.

test.png

Test böyle. 2GB üstünden yaptım.
Ayrıca HDD 5200RPM ya da 5400. Oldukça eski olduğunu söylemeliyim.

Hız konusuna gelirsek açılış hızı gram umurumda değil. CS:GO'da şu arayüz güncellemesi geldi geleli 100FPS-180FPS aldığım cihaz bir anda 30FPS almaya başladı. Şimdi girdiğimde 60+ FPS alıyorum. GTA 5 düşük ayarlarda 40FPS-60FPS alıyor ama sabit değil bir anda 10FPS bile olabiliyor bu yüzden şu oyun zımbırtısı ve diğer ayarlar için geçmeyi düşünüyorum.

NOT: Ben PC'yi açında öyle hemen oturup aman açılsın diye beklemiyorum. Açılış hızı umurumda değil çünkü sabah kalkınca açıp aklıma esince geçiyorum. Ayrıca SSD alacak param var ama şu dönemde paramı hemen bir şeye harcamak istemiyorum. Yinede bir şekilde para çıkarıp bir SSD almayı deneyeceğim. Merak eden ya da aynı sistem sonuç ne diyenler için bu hafta içinde yükleyip test edeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı