11. Sınıfta TYT-AYT Dengesi Nasıl Olmalı?

Atakan_1

Hectopat
TYT'de netlerim genelde 75-80 civarı. Matematikten sınavın zorluğuna göre 15-25 soru işaretliyorum, genelde 15 net geliyor. Senenin başından beri 11. sınıf matematiğine ağırlık verdiğim için TYT matematiğe çok az çalıştım. Dershanede TYT matematiği anlatıyorlar ama test çözme kısmını ihmal ettim, çözdüklerim de daha çok kazanım tarzıydı. Türkçeyi 45 dakikada bitiriyorum, 35 net civarında geliyor. Sosyale hiç çalışmadım, hatırladıklarımla çözünce 10 net geliyor. Fen'de 10. sınıf konularını iyi yapıyorum ama 9. sınıf eksik, 10-12 net civarı geliyor. Dershanede TYT fen konularını yeni yeni anlatmaya başladılar ama test çözmedim. 11. sınıf fende de eksik bırakmamaya çalıştım o yüzden fena değil 11 fenim. Haftada 2-3 TYT denemesine giriyorum. Haftaiçi akşamları sadece 1-2 gün ders çalışacak vaktim kalıyor; hafta sonu zaten dershanede geçiyor. Bu yoğunluk yüzünden kendi başıma test çözmeye çok az zaman kalıyor. Ev-dershane arası yol 50-60 dakika sürüyor. Bu şartlarda dershaneyi bırakmayı düşünmeye başladım. Netlerime ve eksiklerime göre derslerde nasıl bir denge kurmam gerekiyor? Hâlâ düzen oturtamadım, ikinci dönemin yarısı gelmesine rağmen. Dershanenin hazırladığı program herkese aynı olduğu için bana pek uymuyor, kendim program yapmaya çalışıyorum. Tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Hocam 11.sınıfım bende senin gibi 11 konularına ağırlık veriyorum fakat dershaneye gitmiyorum. TYT adına yaptığım herhangi bir çalışmam neredeyse yok bu da biraz benim hatam. TYT netlerin 75-80 arası gelmesi muazzam bana kalırsa. Çünkü benim netlerim 50 civarı oluyor ama sene sonuna 80'e sabitlerim diye düşünüyorum. TYT kampımız var yazın okulun düzenlediği ona katılıcağım. Benim sana verebileceğim bir tavsiye yok ki sen benden daha iyi bir durumda olduğunu düşünüyorum ve daha çok zamanımız var. Umarım istediğimiz bölümleri kazanırız. Kendini rahat hissetmiyorsan hep bir şüphe varsa dershaneyi bırakman kendi adına iyi olacaktır ki ben tavsiye etmiyorum dershaneyi. Senin bana anlatabileceğin taktik ve farklı bir şey varsa yanıtını bekliyorum.

Hocam 11.sınıfım bende senin gibi 11 konularına ağırlık veriyorum fakat dershaneye gitmiyorum. TYT adına yaptığım herhangi bir çalışmam neredeyse yok bu da biraz benim hatam. TYT netlerin 75-80 arası gelmesi muazzam bana kalırsa. Çünkü benim netlerim 50 civarı oluyor ama sene sonuna 80'e sabitlerim diye düşünüyorum. TYT kampımız var yazın okulun düzenlediği ona katılıcağım. Benim sana verebileceğim bir tavsiye yok ki sen benden daha iyi bir durumda olduğunu düşünüyorum ve daha çok zamanımız var. Umarım istediğimiz bölümleri kazanırız. Kendini rahat hissetmiyorsan hep bir şüphe varsa dershaneyi bırakman kendi adına iyi olacaktır ki ben tavsiye etmiyorum dershaneyi. Senin bana anlatabileceğin taktik ve farklı bir şey varsa yanıtını bekliyorum.
Hocam teşekkür ederim cevabın için öncelikle. Bizim okulda sonlarda falanım yani bu netlerle yaklaşık. Millet fena çalışıyor. Bir an önce düzeni oturtmak lazım. Günlük 30 soru paragraf çözmeni öneririm. Ben yazın hiç çalışmadım. Senenin başından beridir günlük paragraf çözmeyi olabildiğince bırakmadım. 345 sıfır risk soru bankasını bitirdim. Senenin başında 1 saat 10 dakikada falan çözüyordum türkçeyi ve hiç odaklanamıyordum. Şimdi 45 dakika falan oldu. Odaklanma sorunu için de reels izlemeyi bıraktım gerçekten çok etkiliyor. Bırakınca hayatından birşey eksilmiyor dene bence. Dershaneye de bu dönemin sonuna kadar devam etmeyi düşünüyorum. Ondan sonra online koçluk tarzı birşeye yazılabilirim. Daha sonra mantıklı bir taktik vb. fark edersem öğrenirsem bu konuya yazarım tekrar.

TYT'yi iyi seviyede tutun ardından AYT'ye vakit kaybetmeden başlayın AYT'yi geri plana atıp son dakikaya bırakmayın.

Hocam teşekkür ederim cevabın için öncelikle. Bizim okulda sonlarda falanım yani bu netlerle yaklaşık. Millet fena çalışıyor. Bir an önce düzeni oturtmak lazım. Günlük 30 soru paragraf çözmeni öneririm. Ben yazın hiç çalışmadım. Senenin başından beridir günlük paragraf çözmeyi olabildiğince bırakmadım. 345 sıfır risk soru bankasını bitirdim. Senenin başında 1 saat 10 dakikada falan çözüyordum Türkçeyi ve hiç odaklanamıyordum. Şimdi 45 dakika falan oldu. Odaklanma sorunu için de Reels izlemeyi bıraktım gerçekten çok etkiliyor. Bırakınca hayatından bir şey eksilmiyor dene bence. Dershaneye de bu dönemin sonuna kadar devam etmeyi düşünüyorum. Ondan sonra Online koçluk tarzı bir şeye yazılabilirim. Daha sonra mantıklı bir taktik vb. fark edersem öğrenirsem bu konuya yazarım tekrar.

Hocam bu TYT netleri ile mi sonlardasınız?

12'ler de var sıralamada onlar en üstlerde zaten. Yaklaşık 300 kişiden 200. falan diyeyim yani. Şu anki netlerimizin çok bir önemi yok zaten önemli olan şu andan itibaren çalışıp YKS'deki netimiz.

11-12 kaçar kişi yani 11.sınıflar arasında kaçıncı olduğunu aşağı yukarı tahmin edebilir msn?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı