i3-2100'te Windows'tan Linux'a gecilmeli mi?

Hocam tahmini Linux'ta performans ne kadar artar?

Hocam tahmini Linux'ta performans ne kadar artar?
Bilgisayarın açılma süresi uzayabilir ancak özellikle Minecraft'ta FPS çok fazla artar. Deneyimlemeyen birisi için garip gelebilir ama Windows'ta BSL shaderla 120 FPS ala sistemim (sabit değil) Linux'ta 144 FPS sabit alıyor (144 FPS'e limitlediğim için.) FPS limitini kaldırdığımda Linux'ta shaderla 300-400 FPS alıyorum. Shadersız şekilde 1300-1400 FPS arasına çıkmışlığım var. Diğer oyunlarda ise en az 3 en fazla 10 FPS fazla alırsın. O sisteme örnek olarak yanlış olacak olsa da CP2077'de Windows'ta en yüksek ayarlar + RT ile RTX 3050 olan sistemle 60-70 FPS alıyordum. Linux'ta ise yaklaşık 20-30 FPS'lik büyük bir farkla 80-90 FPS alıyorum. Ekleme: Windows'ta NVIDIA aracıyla performans artırırken Linux'ta herhangi bir ayar yapmadan sadece indirip oynayarak durum bu.

Kardesimin bir bilgisayari var ve eski. Normal kullanimda da yavas. Linux kurarsam rahatlar diye dusunuyorum. Minecraft ve Craft Rise, Roblox, Zula falan oynuyor. Bunlari oynamaya devam edebilir mi?

Islemci: i3-2100, ekran karti: 9500 GT.

Windows'a alışıksan Windows LTSC sürümü ile devam et.
Windows 10/11 LTSB/LTSC için ISO arşivi

Roblox'u waydroid ile oynar ama Zula oynayamaz büyük ihtimalle.
Linux Mint Debian Edition Xfce kurabilirsin.
Lubuntu kurabilirsin.
Veya antiX.

Sevdiniz mi hocam?

Evet akici gibi kendi sistemimde de. Zaten kendi sistemimde pek iyi sayilmaz. R5 3600 ve RX550 var.
Bir de ayrica FPS gostergesi icin bir şey var mi? MSI Afterburner alternatifi. MangoHud varmis galiba.

Evet akici gibi kendi sistemimde de. Zaten kendi sistemimde pek iyi sayilmaz. R5 3600 ve RX550 var.
Bir de ayrica FPS gostergesi icin bir şey var mi? MSI Afterburner alternatifi. MangoHud varmis galiba.
MangoHud kullanılır. Ben her oyunda kullanıyorum (CS hariç. CS 3. parti yazılımları çalıştırmıyor. Linux'la veya Mangohud'la alakasız bir durum.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı