I3 2310M CPU Hızı Düşmesi Sorunu

acopturer

Hectopat
Daha fazla  
Oyunlarda dizüstü bilgisayarımda son 4-5 aydır FPS düşüşü alıp duruyordum. Fps düşüşünü azaltmak için her şeyi yaptım ama işe yaramadı, ben de CPU hızını kontrol edeyim dedim daha doğrusu rastgele oldu. Her neyse, kontrol ederken 2095 MHz'den 700 MHz'ye kadar düşüp yeniden yukarı gittiğini gördüm. FPS drop aldığım aynı zaman aralıklarında düşüp yükseliyordu. Ben de sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşündüm. İnternette araştırdım ve çözmeye çalıştım. Yüksek performans moduna aldım, en düşük işlemci hızını %100 yaptım, en yüksek işlemci hızını %100 yaptım ama hala değişmedi. Ve ben de buraya başvurayım dedim. Umarım yardımcı olursunuz. (İşlemci sıcaklğım 58 derece.)

Ekran Kartım ; GT 520M
İşlemcim ; i3 2310M
Anakartım ; Pegatron a15
RAM; 8 GB

Dosya Ekleri

• 1.cpu.png
    1.cpu.png
    151,2 KB · Görüntüleme: 101
  • 2.cpu.png
    2.cpu.png
    118,6 KB · Görüntüleme: 233
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yüksek ihtimalle sıcaklıkla alakalı bir sorun yaşıyorsun. İşlemcinin ısıl değer sınırını aşarsan CPU'nun frekansını düşürmesi normal. AIDA64 Extreme yazılımını araçlar > sistem kararlılık testi > statistic > start adımlarını uygulayarak 5 dakikalık stress testi yap. Testi stop etmeden ekran görüntüsü al ve paylaş. Güç adaptörün orijinal mi yoksa yan sanayi mi bunu da belirt. Muhtemelen cihazın detaylı olarak termal bakımlarını yaptığında çözülecek.

Hesabım 1 gün yasaklandı şu an cevap veriyorum.
HWmonitor ile sistem boşta ve yükte iken rapor alıp yükler misin? Aynı durumlar için görev yöneticisi performans sekmesinden işlemciye ait görselleri de.
Senin için HWmonitor'den ekran görüntüsü alıp veriyorum.
Çok yüksek ihtimalle sıcaklıkla alakalı bir sorun yaşıyorsun. İşlemcinin ısıl değer sınırını aşarsan CPU'nun frekansını düşürmesi normal. AIDA64 Extreme yazılımını araçlar > sistem kararlılık testi > statistic > start adımlarını uygulayarak 5 dakikalık stress testi yap. Testi stop etmeden ekran görüntüsü al ve paylaş. Güç adaptörün orijinal mi yoksa yan sanayi mi bunu da belirt. Muhtemelen cihazın detaylı olarak termal bakımlarını yaptığında çözülecek.
Senin için de stability test yaptım.Ve şarj aletimi bir kez değiştirmiştim LITE-ON adlı bir marka yan sanayi olup olmadığını bilmiyorum.Bu arada işlemcim soketli.

Dosya Ekleri

• stabilitytest5dk.png
    stabilitytest5dk.png
    27,6 KB · Görüntüleme: 214
  • hwmo 2.png
    hwmo 2.png
    39,9 KB · Görüntüleme: 90
  • hwmo.png
    hwmo.png
    40,6 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleyen: Moderatör:
CPU ısısının yüksekliğinden dolayı CPU transistörlere zarar gelmemesi için saat hızını düşürüyor ve bu sırada FPS drop oluyor. Adaptörünüz çok yüksek ihtimalle yan sanayi. Yan sanayi adaptörler gücü dalgalı verdiği için bileşenlerin daha fazla ısınmasına ve daha kararsız çalışmasına sebep olur. Cihazın termal bakımlarını detaylı olarak yapmanız gerek. İletkenliği ve yoğunluğu yüksek bir termal macun kullanın.

CPU ısısının yüksekliğinden dolayı CPU transistörlere zarar gelmemesi için saat hızını düşürüyor ve bu sırada FPS drop oluyor. Adaptörünüz yan sanayi. Yan sanayi adaptörler gücü dalgalı verdiği için bileşenlerin daha fazla ısınmasına ve daha kararsız çalışmasına sebep olur. Cihazın termal bakımlarını detaylı olarak yapmanız gerek. İletkenliği ve yoğunluğu yüksek bir termal macun kullanın.
Teşekkürler.Yaptıracağım.

CPU ısısının yüksekliğinden dolayı CPU transistörlere zarar gelmemesi için saat hızını düşürüyor ve bu sırada FPS drop oluyor. Adaptörünüz çok yüksek ihtimalle yan sanayi. Yan sanayi adaptörler gücü dalgalı verdiği için bileşenlerin daha fazla ısınmasına ve daha kararsız çalışmasına sebep olur. Cihazın termal bakımlarını detaylı olarak yapmanız gerek. İletkenliği ve yoğunluğu yüksek bir termal macun kullanın.
Bakımını nerede ,ne diyerek ve nasıl yaptırabilirim?Sadece işlemciye mi termal bakım yaptıracağım?

5-10 liralık bayat termal macunu uygulatırsanız yine aynı sorun tekerrür edecektir. Bütçenize uygun kaliteli bir termal macun alıp teknik servise macunu uygulamasını rica edin. Bilgisayarcılar kaliteli termal macun kullanmaz. Güvendiğiniz profesyonel bir teknik servise gidin. Sadece işlemciye bakım diye bir şey yok. Cihazımın detaylı olarak termal bakımlarının yapılmasını istiyorum diyeceksiniz. Cihazınız zaten Casper olduğu için tek kapağı açarak termal bakımlarını siz de kolayca yapabilirsiniz. Cihazınız komple sökülecek bir cihaz değil.

5-10 liralık bayat termal macunu uygulatırsanız yine aynı sorun tekerrür edecektir. Bütçenize uygun kaliteli bir termal macun alıp teknik servise macunu uygulamasını rica edin. Bilgisayarcılar kaliteli termal macun kullanmaz. Güvendiğiniz profesyonel bir teknik servise gidin. Sadece işlemciye bakım diye bir şey yok. Cihazımın detaylı olarak termal bakımlarının yapılmasını istiyorum diyeceksiniz. Cihazınız zaten Casper olduğu için tek kapağı açarak termal bakımlarını siz de kolayca yapabilirsiniz. Cihazınız komple sökülecek bir cihaz değil.
Ekran kartı çipine ve işlemciye uygulasam termal macunu , başka nerelere uygulamam gerekiyor ?Evde uygulamayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı