xakiran
Hectopat
Benzer bir sisteme kurulum yapmıştım. EFI dosyasına da hala sahibim. Eve geçtiğim zaman atarım. Sisteminiz UEFI mı yoksa Legacy mi? SSD, Wi-Fi ve Ethernet kartınızın modelini AIDA64 ile öğrenip buraya yazın.Intel Core i3 2350M.
Intel HD Graphics 3000.
NVIDIA GeForce GT 520M.
4 GB DDR3 RAM.
320 GB 5400 RPM HDD.
Yukarıda yer alan Casper laptopa Hackintosh kurmak mümkün müdür? Hangi sürümü tercih etmeliyim ve eski sürümler güncelleme alıyor mu?
@453482
Legacy.Benzer bir sisteme kurulum yapmıştım. EFI dosyasına da hala sahibim. Eve geçtiğim zaman atarım. Sisteminiz UEFI mı yoksa Legacy mi? SSD, Wi-Fi ve Ethernet kartınızın modelini AIDA64 ile öğrenip buraya yazın.
Kusura bakmayın. Bildirimler arasında konu kaynamış. Tekrardan bildirim atmanız iyi olmuş. Ethernet kartı için ekstradan kext gerekebilir ancak onun dışında bir uyumsuzluk söz konusu değil gibi. Wi-Fi kartı destekleniyor. Sonradan bazı kextler yardımı ile Wi-Fi kartını tanıtabilirsiniz. EFI dosyası bu.Legacy.
TOSHIBA MK3276GSX HDD.
Wi-Fi kartı: Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
Ethernet kartı: Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30)
@453482 hocam göndermediniz.
Hocam balenaEtcher ile Hackintosh High Sierra imaj dosyasını USB'ye yazdırdım. Şimdi ne yapmak gerekiyor? Ayrıca bahsi geçen dosyada yer alan işlemci i5 2430M. Bir sorun yaratır mı?Kusura bakmayın. Bildirimler arasında konu kaynamış. Tekrardan bildirim atmanız iyi olmuş. Ethernet kartı için ekstradan kext gerekebilir ancak onun dışında bir uyumsuzluk söz konusu değil gibi. Wi-Fi kartı destekleniyor. Sonradan bazı kextler yardımı ile Wi-Fi kartını tanıtabilirsiniz. Legacy ve UEFI'a göre bu EFI dosyalarını kullanabilirsiniz.
Bir sanal makinede High Sierra'yı denediğimde bahsi geçen komutlar eşliğinde EFI klasörü için sistemimden gerekli olan dosyaları mı almış oluyorum?Yanlış EFI dosyasının linkini vermişim. Şimdi düzelttim. Sistem Legacy ise bir macOS sanal makinesi ile burada olan yöntemi uygulamanız gerekiyor.
Hocam bu videodaki gibi üçüncü parti bir yazılım ile diskin bir kısmını Apple HFS olarak çevirmek işe yaramaz mı?Aslında dosyaları almıyorsunuz. Legacy yaması uyguluyorsunuz diske. Bunu Legacy sisteminizin boot edebilmesi için yapıyorsunuz. Diğer türlü direkt diskten boot edemeyeceksiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.