i3 3220 sisteme render için yükseltme

Cevabın için sağol. @Xample-47 seninle aynı düşünüyordu. Peki dedim sistemimi nasıl yükselteyim? RAM gitti, işlemci gitti, anakart gitti ve trajikomik ama sonunda bir de ekran kartı tavsiye etti.Benim PC komple değişime gitti kara kara düşünmeye başladım Çünkü yükselteyim derken sistem komple değişime gitti. @Mr_YAMYAM konuyu gördü ve bana sistemin aynı kalsın fakat bütçenin 2 katına çık, bu kartı al ama uzun vadede kullan dedi. karar senin sence hangi yol?
İşte konunun özeti.
Bu gibi yükseltme işlemleri, genellikle yenisinden bile pahalıya gelebilmektedir.
Mevcut sistem çalışıyorsa, yapılacak 2 şey vardır.
1 Sistem yapılandırılması ve tam uyumlu çalışması.
Fotoğraflarla örnek sunduğum benim sistem, böyle bir sistemdir. Tam performans vermektedir ve yapılandırılması son derece iyidir.
RAM ilave etsem bile, bir render işleminde hiçbir anlamı olmaz. Neden, resimlerde görülmektedir ki bir render işleminde kullanılan RAM miktarı 1.5 GB bile değildir.
Ama kasıtlı olarak yapmış olduğum bazı hatalar ne yazık ki kimselerin dikkatini çekmemiş.
Hata günlüğüne bakıldığında görülecektir ki, ilk seçmiş olduğum format için, bazı PLUGIN'ler ve encoderler sistemde yüklü değillermiş :D
RENDER SON.png

Kullanmış olduğum işletim sistemi ve uygulaması bu hatadan dolayı önce programı durdurdu ve olayları hata günlüğüne kaydetti.
Bunun üzerine ben bu render işlemi için programın önerdiği default formatı işaretledim ve projeyi başarı ile yürüttüm.
Yani sistem yapılandırılması bir işin yapılabilmesinde en önemli unsurlardan birisini ifade etmektedir.

2 Tam performansla çalışan bir sisteme destek donanımı eklenmesi.
Öneride bulunduğum kart bu amaçladır. Mevcut sisteme takılarak sistemin gücü doğrultusunda tam performans sağlar ve kullanım amaçlarımız doğrultusunda en iyi performans verir.
Video akışlarını bu kart işlediği için, işlemci yükü %70 ila 90 oranında azalır. Böylece yapılan işlemler çok kısa zamanda gerçekleşir.
Bazı arkadaşların modaya uymak anlamında, eski donanımlarına yeni işletim sistemi kurdukları, bu sebeple de yapılandırmayı tam anlamıyla yapamadıkları çok büyük oranda gözlemlenmektedir.
İşletim sistemi ne olursa olsun, donanım yapılandırılması ve konfigürasyonu büyük önem taşımaktadır. Ben Win7 yi beğenmiyorum Win 10 kuracağım diye, eski ve Win 10 desteği olmayan bir sisteme, Win 10 kurarsa, o sistem asla tam anlamıyla çalışmayacaktır.

Eki Görüntüle 253047

Verdiğiniz bilgilere bakarsak siz de video kurgu, montaj işleriyle uğraşıyorsunuz galiba. Cevaplar için teşekkür ediyorum ama net bütçe 1000-1500 TL demiştim. Bu önerdiğiniz cihaz Şu an 3500 TL ve beni hayli aşıyor.

Abi hem "ram'ini 8GB DDR3 yap işlemcin yukarısını desteklemez" diyorsun, Hemde daha sonra işlemcini i5'e yükselt diyorsun. Madem işlemciyi i5'e yükselteceğim ram'i Niye DDR3'de bırakayım ki? (n)
Yanlış anladın :D Anakart masrafına girme diye işlemcini anakartına uygun bir i5 seç. Şuanki işlemcin 3. nesil ve anakartı da ona göre. Yani anakartın ddr4 desteklemiyor. O yüzden. Ama ben hem anakart hem işlemci hem de ddr4 RAM masrafına girerim diyorsan 6. nesil veya üstü bir işlemci seçmen gerekiyor ddr4 desteklemesi için.
Yani isterse i7 olsun, 6. nesil aşağısıysa ddr4 desteklemez.

Burada bir konuyu da açıklamak lazım.
RAM band genişliği, (DMA) bir sistemin performansında önemli bir etkendir.
RAM band genişliğinin artırılabilmesi ise bazı önemli kriterlere bağlıdır.
1 İşlemci saat hızı (CLOCK)
2 İşlemci CACHE.
3 RAM konfügürasyonu.
Bu üçüncü hususu şöyle açıklayabiliriz.
Sistemde tek kanal 4GB RAM modülü kullanmak yerine, 2 adet 2GB RAM modülü kullanarak, doğru slotlara bağlamak, performans açısından oldukça etkili sonuçlar verecektir.
Yani sistemimizde DUAL CHANNEL RAM desteği kullanabilmemiz son derece önem arzetmektedir.
DUAL CHANNEL RAM kullanımı ise tek bir RAM modülü kullanmak ile olmaz. Çünkü iki ayrı RAM veriyolu söz konusudur ve bu tamamen işlemcinin ve anakartın fiziki yapıları ile ilgilidir.
Bu sebeple.
Sisteminde tek RAM modülü bulunan arkadaşların, aynı RAM modülünden bir adet daha edinerek, anakart kitapçığında anlatılan yönergeler doğrultusunda, ÇİFT KANAL RAM desteğini etkinleştirmeleri performansı önemli ölçüde artıracaktır.
Sistem RAM yapılandırılmasının doğruluğunu SPECCY adlı program ile veya benzer uygulamalarla test edebilirsiniz.
Eğer uygulama, sisteminizde SINGLE CHANNEL RAM desteği olduğunu belirtiyor, ama siz iki adet RAM kullanıyorsanız, anakart kitapçığını inceleyerek RAM'leri doğru slotlara takabilirsiniz.

1- FSP değil FPS olması gerekir.
2- İşlemci kullanılmasının nedeni GPU'nun güçsüz olmasından veya CUDA çekirdek kullanmamasından dolayı programın İşlemci çekirdeklerini kullanması.
3- RAM konusunda ise standart bir değerdir.
4- Ve son madde bütçe belirtmeden tavsiye istemeyin.

1- FSP değil FPS olması gerekir.
2- İşlemci kullanılmasının nedeni GPU'nun güçsüz olmasından veya CUDA çekirdek kullanmamasından dolayı programın İşlemci çekirdeklerini kullanması.
3- RAM konusunda ise standart bir değerdir.
4- Ve son madde bütçe belirtmeden tavsiye istemeyin.
1 - dil alışkanlığı (FeSuPanAllah'tan kalma FSP :mutlu:)
2 - GPU küçük(boyut olarak) ama güçsüz değil CUDA nasıl etkinleştirilir, tavsiyen varsa alayım hemen.
3 - RAM'de anlaştığımıza sevindim. (y)
4 - bütçe peşin 1500TL ama taksitle X2 (Hep islemcimi darboğaz olacak biraz biz olalım, empati şeysinden...:ıslık:)

2 - GPU küçük(boyut olarak) ama güçsüz değil CUDA nasıl etkinleştirilir, tavsiyen varsa alayım hemen.
3 - RAM'de anlaştığımıza sevindim. (y)
4 - bütçe peşin 1500TL ama taksitle X2 (Hep islemcimi darboğaz olacak biraz biz olalım, empati şeysinden...:ıslık:)
Ekran kartlarının CUDA desteği varsa, zaten kurulumda aktif olurlar.
Ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla, sen tek kanal RAM kullanıyorsun. (Kesin bilemem. Detaylı bilgi gerekli)
Bu gibi render işlemlerinde ekran kartının önemi yoktur.
Ekran kartları, ekrana çizilmesi gereken, resimlerin işlenmesinde veya UPSCALLING edilmesinde etkendir.
Bu gibi işler için tasarlanmış ekran kartları son derece pahalıdır. QUADRO seriileri.
Senin işlemde ekran kartının önemi olsaydı %24 değil, %100 kullanır, işlemciye de yük bindirmezdi, Ya da her ikisi de %100 kullanımda olurdu.
TEKRAR BELİRTEYİM:
İyi bir sistem konfigürasyonu, bileşenlerin birbirleriyle tam uyumu ve doğru değerlerde kullanılması ile olur.
Konfigürasyona uymayan RAM, EKRAN KARTI, veya benzer bileşenlerin hiçbir faydası olmayacaktır.
Bileşenlerin seçilmesi için ise işlemci ile anakart teknik değerlerinin incelenmesi gereklidir.
NOT:
Aynı sistemde, aynı render işini i5 işlemcisi ile de yapsan işlemci %100 e vuracaktır. Asla daha aşağılarda olamaz. Tek fark, aynı işlemi i5 ile 6 saat değil 4 saatte yapabilecektin.

Yani CUDA etkinleştirme hayali battı. :(
Anakartda 2 RAM desteği var ama benim tekli Kingston4GB ram.
Olmadı :D
Tek kanal RAM ile haliyle yeterli performans alamazsın.
SEÇENEKLER:
1) Elindeki RAM'in aynısından bir adet daha almalısın.
2) Elindeki RAM'i verip 2 adet 2GB RAM alabilirsin.
İşletim sistemin 32 bit ise ilave 4GB RAM almanın da faydası olmayacaktır. Ama işletim sistemin 64 bit ise +4GB RAM daha alabilirsin.
DİKKAT:
RAM modülleri birbirlerinin aynısı olmalıdır. Yapısındaki CHIP'ler farklı olursa, uyumsuzluk sorunları olmaktadır.

CUDA GPU'nun (Yani Graphic Processing Unit) içerisinde bulunan çekirdeklerdir. GPU aslında bir işlemcidir ama Grafik İşlemcisidir, senin kartın o eski ve CUDA çekirdeği olmayan bir kart bu sebepten ötürü Rende işlerinde kullanılmaya müsait bir kart değildir. :( I/O kart konusunda ise onları kullanmış veya araştırmasını güzel yapmış birisi anlatsın benim o alanda pek bir araştırmam yok. Ben sadece hangi programda veya bilgisayar ortamında kullanılacak işlemlerde hangi parça etkili onları araştırır yazarım.

DİKKAT:
RAM modülleri birbirlerinin aynısı olmalıdır. Yapısındaki CHIP'ler farklı olursa, uyumsuzluk sorunları olmaktadır.
O hatayı ben sadece iş istasyonlarında gördüm. Yani RAM modüllerinin aynı model (Yani diyelim ki Corsair Vengance ise Vengance olacak), aynı MHZ değerlerinde ve aynı kapasitede olması gerekir (4-8-16 GB gibi).

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı