Mr_YAMYAM
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- ELEKTRONİK
İşte konunun özeti.Cevabın için sağol. @Xample-47 seninle aynı düşünüyordu. Peki dedim sistemimi nasıl yükselteyim? RAM gitti, işlemci gitti, anakart gitti ve trajikomik ama sonunda bir de ekran kartı tavsiye etti.Benim PC komple değişime gitti kara kara düşünmeye başladım Çünkü yükselteyim derken sistem komple değişime gitti. @Mr_YAMYAM konuyu gördü ve bana sistemin aynı kalsın fakat bütçenin 2 katına çık, bu kartı al ama uzun vadede kullan dedi. karar senin sence hangi yol?
Bu gibi yükseltme işlemleri, genellikle yenisinden bile pahalıya gelebilmektedir.
Mevcut sistem çalışıyorsa, yapılacak 2 şey vardır.
1 Sistem yapılandırılması ve tam uyumlu çalışması.
Fotoğraflarla örnek sunduğum benim sistem, böyle bir sistemdir. Tam performans vermektedir ve yapılandırılması son derece iyidir.
RAM ilave etsem bile, bir render işleminde hiçbir anlamı olmaz. Neden, resimlerde görülmektedir ki bir render işleminde kullanılan RAM miktarı 1.5 GB bile değildir.
Ama kasıtlı olarak yapmış olduğum bazı hatalar ne yazık ki kimselerin dikkatini çekmemiş.
Hata günlüğüne bakıldığında görülecektir ki, ilk seçmiş olduğum format için, bazı PLUGIN'ler ve encoderler sistemde yüklü değillermiş
Kullanmış olduğum işletim sistemi ve uygulaması bu hatadan dolayı önce programı durdurdu ve olayları hata günlüğüne kaydetti.
Bunun üzerine ben bu render işlemi için programın önerdiği default formatı işaretledim ve projeyi başarı ile yürüttüm.
Yani sistem yapılandırılması bir işin yapılabilmesinde en önemli unsurlardan birisini ifade etmektedir.
2 Tam performansla çalışan bir sisteme destek donanımı eklenmesi.
Öneride bulunduğum kart bu amaçladır. Mevcut sisteme takılarak sistemin gücü doğrultusunda tam performans sağlar ve kullanım amaçlarımız doğrultusunda en iyi performans verir.
Video akışlarını bu kart işlediği için, işlemci yükü %70 ila 90 oranında azalır. Böylece yapılan işlemler çok kısa zamanda gerçekleşir.
Bazı arkadaşların modaya uymak anlamında, eski donanımlarına yeni işletim sistemi kurdukları, bu sebeple de yapılandırmayı tam anlamıyla yapamadıkları çok büyük oranda gözlemlenmektedir.
İşletim sistemi ne olursa olsun, donanım yapılandırılması ve konfigürasyonu büyük önem taşımaktadır. Ben Win7 yi beğenmiyorum Win 10 kuracağım diye, eski ve Win 10 desteği olmayan bir sisteme, Win 10 kurarsa, o sistem asla tam anlamıyla çalışmayacaktır.