i3 3220 ve GTX 1050 FPS Sorunu

nahata

Kilopat
Anakart: ASUS P8H61-M LX R2.0 Intel H61 Soket 1155 DDR3 1333MHz VGA Anakart
İşlemci: i3 3220 3.3 GHz 3MB Cache Soket 1155 İşlemci
Ekran Kartı: MSI GAMING GTX 1050 2GB
RAM: Kingston 8GB DDR3 1333 MHz
Harddisk: Seagate Barracuda 1TB 3.5''7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST1000DM010

Bu sistem ile Fortnite oyununu akıcı bir şekilde oynamam gerekirken çok fazla FPS düşmesi yaşıyorum. 100'ün üstünde oynadığımda oluyor 30-40 değerlerine düştüğü de oluyor. Aslında FPS yüksek olsa bile akıcı oynayamıyorum. Bana işlemci darboğazı var gibi geldi. GPU'ya yük vermek için ayarları yükselttiğimde veya Geforce Experience uygulamasından oyunu optimize ettiğimde de çok fazla takılma oluyor. Her yolu denedim bir türlü çözemedim. Aynı sorun PUBG oyununda da mevcut. PUBG'de en düşük ayarlarda sadece kenar yumuşatma yüksek iken 60 FPS'in üstüne de çıkıyor 10 FPS'e de iniyor. İki oyunda da FPS çok değişken ve bir türlü akıcı oynayamıyorum. MSI AfterBurner değerlerim ve testi yaparken ki oyun ayarlarım şu şekilde:

Ayar.png
AfterBurner.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum işlemcin ekran kartını besleyemiyor o nedenle böyle oluyor çözünürlüğü yükseltmeyi dener misin ?

1920x1080 çözünürlüğüne getirdim. İki oyunda da değişen bir şey olmadı. PUBG'de sadece map kısmında yazılar netleşti onun dışında herhangi bir fps değişikliği göremedim. Bir sürü ayarda denedim ama sonuç aynı. Mause'u hareket ettirince fps düşmesi ve kasma meydana geliyor. ayar2.jpg

Dosya Ekleri

• afterburner2.jpg
    afterburner2.jpg
    337,8 KB · Görüntüleme: 82
1920x1080 çözünürlüğüne getirdim. İki oyunda da değişen bir şey olmadı. PUBG'de sadece map kısmında yazılar netleşti onun dışında herhangi bir fps değişikliği göremedim. Bir sürü ayarda denedim ama sonuç aynı. Mause'u hareket ettirince fps düşmesi ve kasma meydana geliyor.Eki Görüntüle 313283
Dostum ayarları yükseltmeyi dener misin ? Çünkü ayarlar bu kadar düşük olunca işlemciye de fazla yük biniyor haliyle işlemci zorlanıyor ayarları yükselterek işlemcinin yükünü hafifletebilirsin.

Dostum ayarları yükseltmeyi dener misin ? Çünkü ayarlar bu kadar düşük olunca işlemciye de fazla yük biniyor haliyle işlemci zorlanıyor ayarları yükselterek işlemcinin yükünü hafifletebilirsin.

Hocam değişen pek bir şey olmuyor iki oyunda da. Ayarların hepsini düşük ve ortaya çekip denedim. Ayarları yükseltince takılmalar meydana geliyor FPS'te değişiklik yok.

Dosya Ekleri

• düşük.jpg
    düşük.jpg
    420,4 KB · Görüntüleme: 76
  • orta.jpg
    orta.jpg
    385,8 KB · Görüntüleme: 73
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı