Makaygun
Kilopat
Bana mı dediniz?
Hayır yahu, size niye diyeyim. 165 görüntülenmeye karşılık 5 mesaj yazıldı sadece. Giren arkadaşlar yorum yapabilirlerse çok güzel olur tekrardan belirteyim.
Bana mı dediniz?
Güzel düşünmüşsün. Bütçeni düşünürsek işlemci olarak 3470-3570 alabilirsin(Aliexpress'de ülkemize göre daha ucuz). 3770 güzel ama çok pahalı o fiyata değmez. Depolama içinse sıfır almanı öneririm, ikinci el hem mekanik hem de geçmiş veri olarak riskli olabilir. Windows için 120 GB SSD, oyun-arşive de 500 GB alırsın.
Şuan eline bulunan parçalar ne dostum ne kadara satmayı planlıyorsun? 500 lira I7 3770 için bile yeterli değil.
Dostum 1 sene sonra AM4 desteği bitecek ama yeni nesil işlemci yeni anakart ve doların 6 lirayı geçeceğini varsayarsak o sistemi alabilecek kadar bütçe oluşturabilecek misin? Eğer oluştururum diyorsan şuan hiçbir şey alma para biriktirmeye devam et. Olusturamazsan AM4 sistem toplamanın ileriye tek artisi DDR4 ramleri olacak yine anakart işlemci masrafına gireceksin. Karar senin.
Bence yeni sisteme gerek bu yok.
İ7 3770K 650 TL. :O 3.Nesil işlemci nasıl 600 lira ya?
İ5 3570K ise 400 TL
GTX 960 size yetmiyor mu ki de sistem yükseltiyorsunuz?
Ayrıca 2.el Harddisk alınmaz. SSD hiç alınmaz.
SSD kullanıldıkça performansı düşüyor, son modellerde durumu bilmiyorum ama öyle. Harddiskinde bad sector çıkması olası, çok dikkatli olman lazım, test etmeden alırsan elinde patlar.
Yani yazının içerisinde ve son mesajımda da bahsettiğim Ryzen 3 1200 - A320 - 8 GB Ram için ikinci el olacak şekilde bütçe çıkarabilirim. Ama anakart ve işlemci masrafı mantıksız geldiği için yazmıştım. Teşekkürler yorumun için.
GTX 960 yetiyor biraz da işlemcim ekran kartımın gerisinde maalesef. Başlık aslında sadece işlemci içerikliydi ama değiştirmişler, ekran kartıyla bir alakası yok konunun. Sadece işlemci veya işlemci+ram+anakart değişimi yapıp AM4' geçiş yapma fikri vardı aklımda. Son dakika gördüm R3 1200'lük sistemin f/p durumunu, bir kanım kaynadı açıkçası. Ondan dolayı sizlere danışmak istedim. Şu anki durum 450-500 TL barajında 1155 pin için bir işlemci yanına da sıfır bir HDD gibi duruyor. Teşekkürler yorumun için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.