i3 330M sistem için Linux dağıtımı önerisi

efegerger

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba, ben Windows 10 kullanıyorum ama hiç memnun değilim. Hem dış görünüşden hem dizayndan hem de performanstan bu sorunları süreki yaşıyorum. Bana önerebileceğiniz bir performanslı dağıtım var mı? Ayrıca hiç Linux kullanmadım.

4 GB RAM.
i3 330M.
Ati Radeon HD 4550/5100

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenmesi biraz zaman alır ama öyle deneyebilirsin evet. Şahsen basit terminal komutları vb. için Ubuntu öneririm çünkü Arch dediğin şey bildiğin Windows'un CMD'si gibi oluyor ilk kurulumda.

Biraz zaman derken ne kadar?

Merhaba, ben Windows 10 kullanıyorum ama hiç memnun değilim. Hem dış görünüşden hem dizayndan hem de performanstan bu sorunları süreki yaşıyorum. Bana önerebileceğiniz bir performanslı dağıtım var mı? Ayrıca hiç Linux kullanmadım.

4 GB RAM.
i3 330M.
Ati Radeon HD 4550/5100

Linux Lite kur geç. Ağır gelirse veya daha hafif bir şey istersen wattOS kurabilirsin.

@avkila.tech ömründe hiç Linux kullanmamış bir kullanıcıya illa Arch önerilecekse önerilecek dağıtım saf Arch olmamalı; EndeavourOS, arcolinux gibi Arch'ın kurulumunu ve kullanımını kolaylaştıran dağıtımlar olmalı. Ayrıca böyle hafif dağıtımlarla verimli şekilde kullanılabilecek bir sisteme Ubuntu gibi ağır gelecek bir dağıtım önermek doğru olmaz.

Linux Lite kur geç. Ağır gelirse veya daha hafif bir şey istersen wattos kurabilirsin.

@avkila.tech ömründe hiç Linux kullanmamış bir kullanıcıya illa Arch önerilecekse önerilecek dağıtım saf Arch olmamalı; EndeavourOS, arcolinux gibi Arch'ın kurulumunu ve kullanımını kolaylaştıran dağıtımlar olmalı. Ayrıca böyle hafif dağıtımlarla verimli şekilde kullanılabilecek bir sisteme Ubuntu gibi ağır gelecek bir dağıtım önermek doğru olmaz.

Hocam peki sizin öneriniz nedir?

4 GB RAM.
i3 330M.
Ati Radeon HD 4550/5100

Linux Mint Debian Edition Xfce deneyebilirsin.

Ayrıca sürücü kurmana gerek kalmaz sürücüler otomatik kurulur. Gelen güncellemeleri yapsan yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı