i3-4100M sistem Valorant'ta CPU kullanımı aniden düşüyor

ardarpa

Hectopat
Merhabalar. Valorant oyununda CPU kullanımında %80'lerden %5'lere aniden düşmeler yaşıyorum ve haliyle FPS düşmesi oluyor. İşin garip yanı sıcaklık problemi de yaşamıyorum oyun içinde maks sıcaklık 73 oluyor. Kullanım sürekli %100'lerde de dolanmıyor. Nedenini bir türlü saptayamadım yardımcı olursanız sevinirim. İşlemci: i3-4100M 2.5GHz (ayrıca PC laptoptır.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Valorant oyununda CPU kullanımında %80'lerden %5'lere aniden düşmeler yaşıyorum ve haliyle FPS düşmesi oluyor. İşin garip yanı sıcaklık problemi de yaşamıyorum oyun içinde maks sıcaklık 73 oluyor. Kullanım sürekli %100'lerde de dolanmıyor. Nedenini bir türlü saptayamadım yardımcı olursanız sevinirim. İşlemci: i3-4100M 2.5GHz (ayrıca PC laptoptır.)
Denetim Masası>Güç seçenekleri>Plan ayarlarını değiştir>Gelişmiş güç ayarlarını değiştir>İşlemci güç yönetimi> En düşük işlemci durumu ve En yüksek işlemci durumlarının hepsi %100 yap. Sorunun çözülmesini umuyorum. Geri bildirim yaparsan içim rahat eder.

Denetim Masası>Güç seçenekleri>Plan ayarlarını değiştir>Gelişmiş güç ayarlarını değiştir>İşlemci güç yönetimi> En düşük işlemci durumu ve En yüksek işlemci durumlarının hepsi %100 yap. Sorunun çözülmesini umuyorum. Geri bildirim yaparsan içim rahat eder.
Halihazırda yapılıymış zaten teşekkürler yine de...
Sisteminiz nedir?
i3-4100M İntel HD Graphics 4600 4GB RAM Kısacası bir laptop

Laptoplarda işlemci belli dereceye geldiğinde çekirdekleri kısıyor diye biliyorum.
Dediğim gibi FpsMonitor üzerinden bakıyorum maksimum 73 derece oluyor 60-70 arası genellikle
Nihai performansı aç. Söylediklerimi tekrar dene.
Zaten nihai performans planı seçili tekrar kontrol ettim iki durumda %100 gözüküyor.

Dediğim gibi fpsmonitör üzerinden bakıyorum maksimum 73 derece oluyor 60-70 arası genellikle.

Zaten nihai performans planı seçili tekrar kontrol ettim iki durumda %100 gözüküyor.

Format dene. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile sil güncel yükle. Update'leri yap. Aklıma bunlar geliyor. Formatı en sona bırak çözülmezse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı