İ3 4130 Tabanlı Sistemde CS GO Donma Sorunu

AhmetBaşer

Kilopat
Daha fazla  
İyi aksamlar herkese. Ben sistemimi yeni toplattırdım, biraz düşük bütçeli bir sistem. Özellikleri; i3 4130, gtx 750 ti, gskills 4x2 8 GB, anakartım da MSI h81 p33. Bu sisteme windows 10 kurmustum 2 hafta kadar 150 200 FPS arası cs go oynadım, hiçbir sıkıntı yoktu. Harddiskim eski olmasından dolayı format attım, bu sefer windows 8.1 kurdum ve ardından cs yi yukledım fakat oyunu actıktan bazen 5 dk, bazen 10 bazende 20 30 dk sonra oyun donuyor. Arkadakı ses sürekli devam ediyor aynı sekılde. 2 3 dk'lık bir donmanın ardından ya oyun kendı kendıne kapanıyor ya da bilgisayar kendini yeniden baslatıyor ve kişisel bilgisayarınız bir hata ile karsılastı falan diyor. Lütfen birisi bir çözüm önersin :( Driverleri falan da hep güncelledim :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartımız driver güncelleyicisi desteklemiyordu maalesef Windows 10'u. 8.1'e döndüm o yüzden. Ama dediğiniz aklıma geldi o yüzden yine geri 10'a döndüm bütün her seyi güncelledim, netten 1 gune yakın sıkıntı olmadı donmadı ama sonrasında yine aynı sorun devam ettı. Oyun donuyor, arkadakı en son ses hep devam ctrl alt delete, ctrl shift esc felan işe yaramıyor. Reset atıyorum yenıden giriyorum oyuna. Yalnız bir sorum olucak. HDD'den kaynaklanabılır mı? Çunku cok eskı HDD'im 500 GB.

Windows 8.1'e neden geri döndünüz? Windows 10 yükleyip yeniden deneyin. Tabi Windows 10'u yükledikten sonra en son çıkan sürücüleri de kurun.
6 gün ban yedim oyunda bu donma yüzünden. Yine kişisel bilgisayarınız bir hatayla karsılastı dedi, kapandı. Yeniden oyuna girdim yine dondu reset attım :( Daha yeni topladım sistemi servise göndersem mi ?

Yardımcı olcak kımse yok mu? :/

@AhmetBaşer Dediğiniz gibi HDD'den kaynaklanabilir. Bu tarz yeni sistemlerde eski HDD kullanılmasını bu yüzden istemiyoruz işte. İmkanınız varsa farklı bir HDD ile test eder misiniz? Çünkü muhtemelen HDD'iniz 5400 RPM ve bad sector gibi sorunları var.
Kişisel bilgisayarınız bir hata ile karşılaştı yazısının altında bu yazıyor;Driver_irql_not_less_or_equal. İnternette biraz araştırdım eksik veya yanlış sürücüden dolayı oluyormuş ama hepsini güncelledim.Sıkıntı nedir acaba ?

Kişisel bilgisayarınız bir hata ile karşılaştı yazısının altında bu yazıyor; Driver_irql_not_less_or_equal. İnternette biraz araştırdım eksik veya yanlış sürücüden dolayı oluyormuş ama hepsini güncelledim. Sıkıntı nedir acaba ?
@Adion Recep Abi mavi ekran hatalarının RAM'den kaynaklanabildiğini söylemiş. Verdiği program ile test yaptım fakat RAM'lerde de sıkıntı yok. Bazı arkadaşlar sürücü güncelleme programları ile güncellemeyin yanlış sürücüler yükleyebiliyorlar demiş, ben program aracılı ile yaptım acaba ondan olur mu ?

@Adion Şuan GTA 5 oynadım ve onda da aynı şey ile karşılaştım. İlk görüntü donuyor bazen ise kayıyor. Devamında da bazen kişisel bilgisayarınız bir hata ile karşılaştı diyor, bazen ise reset atıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Daha 1 ay bile olmadı alalı PC'yi. Teşekkürler.

@AhmetBaşer O tarz sürücü programlarının kullanılmasını ben de tavsiye etmiyorum. Bu yüzden öncelikle sistemine temiz bir şekilde Windows 10 kur yeniden. Daha sonra anakartının sitesinden güncel sürücüleri indir ve kur. Sonra aygıt yöneticisini aç, eğer ünlem olan bir şey varsa bana donanım kimliği ile bildir yardımcı olmaya çalışırım. Bunları yaptıktan sonra sorun devam ederse bildir. :)

@AhmetBaşer O tarz sürücü programlarının kullanılmasını ben de tavsiye etmiyorum. Bu yüzden öncelikle sistemine temiz bir şekilde Windows 10 kur yeniden. Daha sonra anakartının sitesinden güncel sürücüleri indir ve kur. Sonra aygıt yöneticisini aç, eğer ünlem olan bir şey varsa bana donanım kimliği ile bildir yardımcı olmaya çalışırım. Bunları yaptıktan sonra sorun devam ederse bildir. :)
@Adion Yardımların için çok teşekkür ederim. Sanırım sorun çözüldü, sıkıntı o programdaymış. Bütün her şeyi güncelleştirdim yalnız bir tane bilinmeyen aygıt var sıkıntı çıkarır mı ?

@AhmetBaşer Rica ederim. :) Siz fotoğraftaki gibi donanım kimliğini paylaşırsanız sürücüyü bulmanızda yardım edebilirim. :)
@Adion Biraz erken konuştum heralde. Dünden beri sıkıntı yoktu saatlerce oynadım fakat şimdi yine oldu. Ama en azından bu sefer 20 30 dk ye olmadı :)

@Adion Sanırım sorunu anladım.Daha doğrusu neden olduğunu.Çözünürlüğü bir tık yükseltince donuyor.Fakat ekran kartım hd destekliyor.Ben iste 1280X900 de donmadan anca oynayabiliyorum. Zaten monitörüm hd desteklemiyor. Çözünürlüğü 1280X1024 'e alınca bir süre sonra donuyor.Nedendir acaba ?

@AhmetBaşer Rica ederim. :) Siz fotoğraftaki gibi donanım kimliğini paylaşırsanız sürücüyü bulmanızda yardım edebilirim. :)
Gün geçtikçe yeni hatalar alıyorum. Bu seferde yine aynı şekilde dondu. Sanki kare kare mor yerler vardı. Birkaç saniye sonra ekran karardı ve "Cable not connected"yazdı. Bende reset tusuna basıp yeniden baslattım. Acaba nedendir ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı