i3-4160 ekran kartı tavsiyesi

Ekran kartı uyuyor evet. Ama o PSU nun o sistemi çalıştıracağını sanmam. Riske girmeyin derim. Tabii çok daha fazla verim alırsınız ama PSU iyi olsaydı. O PSU ile yürümez bence.

Size yardımcı olduysam mesajlarımı beğenebilirsiniz.

Ekran kartı uyuyor evet. Ama o PSU nun o sistemi çalıştıracağını sanmam. Riske girmeyin derim. Tabii çok daha fazla verim alırsınız ama PSU iyi olsaydı. O PSU ile yürümez bence.

PSU Power Supply demek mi ? Öyleyse Gtx 1050Ti alsam yanına bir kasa alsam nasıl olur içinde 500 yada 600 wat olan bir Power Supply'li bir kasa alırım yada direk yeni bir powersupply alırım şimdilik idare etmek maksadı ile ?

Şöyle birsey sorayım hocam. Benim sistemim belli anakartım işlemcim kasa yapısı psu herşeyim belli. Bu ekran kartını alıp direk bu kasanın içinde bu anakartına takabilirim değil mi ? Peki ATX bir kasa alsam ileriye dönük ilerleyen zamanlarda PCIE 3.0 bir anakarta uyumlu alacağım kasaya şimdiki anakartımı takabilir miyim ? Yani demem oki anakartım şimdilik böyle kalsa. Gtx 1050 Ti ve güzel ileriye dönük bir kasa alsam uygun fiyatlı çok uçmadan. Nasıl olur ? Elimdeki anakartı bu kasaya uyuyorsa alacağım yeni kasaya uyarmı orda bir sorun yaşar mıyım ?

Olur, güzel bir kasa bulabilirisiniz. Bir kasa bulup söylerseniz uyumlu olup olmayacağını söylerim. Ama Everest önermeyiz genellikle.
Şimdi söyle söyleyeyim. Şimdiki anakartım şimdiki kasa yapısına uyuyor doğrumu doğru. Peki ileriye dönük bir kasa alacağım yani PCIe 3.0 anakarta uygun bir kasa alacağım. Şimdiki anakartım alacağım o kasaya uyabilir mi acaba ?

Olur, güzel bir kasa bulabilirisiniz. Bir kasa bulup söylerseniz uyumlu olup olmayacağını söylerim. Ama Everest önermeyiz genellikle.
Ben kasalara baktımda çok kararsız kaldım ya :D Çok güzel şekiller felan var bilgisizde olunca seçim yapamadım. Maksimum 400 lira olan 500 600 watt'lık bir kasa önerebilirmisiniz ?

Bu arada bende Everest ürünlerine karşıyım :)

Peki şimdiki sistemi direk alıp oraya takabilir miyim ? Anakart işlemci alacağım ekran kartı felan ? Yani şöyle düzgün yazayım kafanız karışmasın :) Kusura bakmayın baya danışıyorum da

Şimdiki kasadan anakartı çıkaracağım yeni alacağım kasaya takacağım. Yeni alacağım kasa ilerde alacağım PCIe 3.0 anakartına uyumlu olacak mı ? Ve şimdiki anakartımı şu önerdiğiniz kasaya takabilecek miyim ? Alacağım Gtx 1050 Ti çift fanlı ekran kartı bu kasaya sığar değil mi ?

Peki şimdiki sistemi direk alıp oraya takabilir miyim ? Anakart işlemci alacağım ekran kartı felan ? Yani şöyle düzgün yazayım kafanız karışmasın :) Kusura bakmayın baya danışıyorum da

Şimdiki kasadan anakartı çıkaracağım yeni alacağım kasaya takacağım. Yeni alacağım kasa ilerde alacağım PCIe 3.0 anakartına uyumlu olacak mı ? Ve şimdiki anakartımı şu önerdiğiniz kasaya takabilecek miyim ? Alacağım Gtx 1050 Ti çift fanlı ekran kartı bu kasaya sığar değil mi ?

Uyar,sığar sizin için ideal kasa. Anakart alacağınız zaman yine konu açarsanız iyi olur ayrıca.

O halde şimdilik Gtx1050Ti - Kasa - Duruma göre 4GB Ram ve kalırsa HDD alacağım 1 TB

AeroCool V3X Advance 600W 80+ Bronze Devil Red Ed.12cm Kırmızı LED Fan USB 3.0 ATX Kırmızı/Siyah Kasa (AE-V3XA600R80) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri şimdilik bu kasayı alacağız.

ASUS GeForce GTX1050 Ti STRIX GAMING GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı bu ekran kartını alıp elimde olan Anakarta takacağım idare edeceğim belli bir süre. Bu işlemci ile zaten dar boğaz olmayacaktır doğrumudur ? İlerleyen zamanlarda aşağıdaki ana kartı yada DDR4 2133Mhz bir anakart 1151 soket tipli ve ona uygun i5-6xxx serisi bir işlemcide alırsam tam güzel olacaktır herhalde. Ama şimdilik elimdeki DDR3 anakart ile idare edeceğim.

MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) Anakart ilerde şu anakartı alacağız. PCIe 3.0 özelliği ve ekran kartımdan tam performans almak için. O halde şöyle bir liste yapabilir miyiz ?

Ekran Kartı: ASUS GeForce GTX1050 Ti STRIX GAMING GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı

Kasa: AeroCool V3X Advance 600W 80+ Bronze Devil Red Ed.12cm Kırmızı LED Fan USB 3.0 ATX Kırmızı/Siyah Kasa (AE-V3XA600R80) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri

Ram: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram << Şunu düşünüyorum. Ancak merak ettiğim birşey var. İlerde alacağım anakarat DDR4 ve 2155 Mhz bir anakart dahi olsa bu ramleri oraya takabilecek miyim ? Ve Ram alırken neye dikkat edilmeli ? 2 ürün gördüm biri 550 tl 16 GB Ram biri 400 tl bu fiyat farkı ne ile belirleniyor.

HDD: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk hdd olarakta bunu düşünüyorum. 3.5 inc 2.5 inc gibi olaylar var ne olduklarını anlamadım. Bu HDD benim sistemime uyacakmıdır ?

Şimdilik böyle bir sistem düşlüyorum ? Bu ürünler yerine önereceğiniz başka ürünler varmıdır ? Daha güzel daha işlevli ileriye dönük ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı