i3 4160 Overclock

RexBaşkan

Hectopat
Daha fazla  
i3 4160 herkes overclock yapılmıyor diyorsunuz ama şu linkte az aşagılara gidince overlocking yazıyor ve;
Overclock saat hızı3.78 GHz
Hızaşırtılmış saat hızı (Su)3.6 GHz
Hızaşırtılmış saat hızı (Hava)3.78 GHz
[TBODY] [/TBODY]
türkçeye cevrilmiş hali.
link: rcpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3258-vs-Intel-Core-i3-4160
İyi bir acıklama yapar mısınız? Yapılmıyor demeyin hemen :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle ilk geldiğinde kapalı. Yani sen içindeki yazılı hafızayı yamalar isen overclock açılır. Yani fabrika çıkışı yok. Üzerinde uğraşır yazılımsal değişiklik yapılır ise destek gelir. Nasıl yazılımla oynanarak bir şekilde 750 ti modelini slı yapmayı başaranlar var. Buda ona benzer bir durum.

Şöyle ilk geldiğinde kapalı. Yani sen içindeki yazılı hafızayı yamalar isen overclock açılır. Yani fabrika çıkışı yok. Üzerinde uğraşır yazılımsal değişiklik yapılır ise destek gelir. Nasıl yazılımla oynanarak bir şekilde 750 ti modelini slı yapmayı başaranlar var. Buda ona benzer bir durum.
Nasıl hafızayı yamalarım. Anakartımın O.C özelligi var ama O.C a bassam işlemci yanar diye çok korkuyorum
Anakart:Msı z97 g43
İşlemci:İ3 4160 3.6 Ghz
İyi anlatırsan sevinirim bu arada ben anca bildirim yiyorum o yüzden farklı hesaptan yazıyorum.Yamalamayı ögretirsen cok sevinirim şimdiden Teşekkür Ederim.

Tam doğru tabiri modlamak oluyor. @Silinen üye Arkadaşımız 780 örneğini vermiş. Bu senin kutudan aldığın eski kartın cilalı halinin sunulduğu yeni kartlarda üreticinin yaptığı şeydir. Fark edersen onlar eski sürüm testlerde aldığım ürün bu ama bu yazıyor gibi sorunlara neden olabilir. 750 ti modelinin slı yaplıması'da amd nasıl köprü kullanmadan crossfire yapıyor ise bunda'da yazılımla zorlayarak 750 ti modelini amd teknolojisi kullanmaya zorluyorlar. Bu şekilde slı yapılıyor. Tabi sağlıklı bir kurulum olduğu aşırı tartışmaya açık. Bunu biz yapamayız zaten bunu kodla uğraşan profesyoneller yapıyor.
Birde nasıl üstteki demir plakayı çıkarmak garantiyi bozuyorsa mod işlemi'de bozuyor.

@Ercüment Solmaz ve @Silinen üye arkadaşlarımız güzel örneklerle konuyu izah etmişler. Sonuçta önerilerde k ibaresi olmayan işlemciler ile OC yapılamaz diyoruz, ki doğru olan da budur, çünkü genellikle, donanımını yazılımla modlayacak adam, sistem tavsiyesi diye konu açmaz bence. Bilen de böyle bir konu açsa bile; "Şimdilik OC yapmayacağım ama, ileride yapmak için k ibareli işlemci de alabilirim." şeklinde geçiştirirdi diye düşünüyorum.

İntel de çarpan kilidi olan işlemciler dışında kalan işlemcilere overclock yapılamıyor, bunlar ise sonunda k olan işlemciler ( örnek i7 4690k ) . Bunun dışındaki işlemcileri yazılımlar programlar ve uygulamalar sayesinde çarpan kilidini devre dışı bırakarak overclock uygulanabiliyor. Bu işlem riski ve ürününüzü garanti kapsamı dışında bırakacaktır o yüzden uzak durunuz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı