i3 4160 sistem oyun oynarken kapanıyor

BNQQ99

Hectopat
Katılım
15 Ağustos 2015
Mesajlar
196
Makaleler
2
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PUBG oynuyordum her şey normaldi sonra birden kapandı bilgisayar ve açamadım. Kasanın içini açtım, egzoz fanı 2 saniye dönüp duruyor ama işlemci fanı sorunsuz dönüyor. Sonra kendine restart atıyor. Ekran kartı da sorunsuz dönüyor. SSD ve HDD'mi tek tek denedim sorun düzelmedi. RAM slotunu değiştirdim ve BIOS pilini sıfırladım ve hâla düzeltemedim. Ekran kartım daha 4 aylık ama iç sistemim 5 yıllık. Sorun nerede olabilir? Anakart: H81MS2PV Gigabyte, 8GB 1600 MHz RAM, i3 4160,1060 6GB, 500W power supply. Daha önceden saatlerce oynuyordum şimdi girdiğim ilk oyunun 18. dakikasında bilgisayarım kapandı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam sorunu burdan kestirmek zor ama .soyle bisey varki power supply gercek 500 watt veriyormu.markasi nedir anakarta elektirik geliyorsa yani sensor isigi yaniyorsa sorun powerdadir.
Hic harket yoksa anakart uzerindeki bilesenlerde zarar gormus olabilir .
 
Çıkarıp mı çalıştırayım ?
+) Aynı problem devam ediyor. Ramleri çıkardım tamamen aynı sorun devam ediyor.
Ek olarak: Anakart'a takılı bileşenlerin ışığı yanıyor son olarak sorun ramlerde değilse güç kaynağını mı değiştirim?
 
Son düzenleme:
Video fotoğraf atmaya çalıştım olmadı. En son Google Drive'a yükledim. 20181229_162514.mp4
Bilgisayarım dünden beri açılmıyor elektriksel bir problem olabilir mi?
Ilk bastiginda sistem calisiyor daha sonra gucu kesiyor videoda gozuken.daha cok power gibi gozukuyor tabi bunu anlamak icin baska sirasiyla guc kaynagi, anakart, ram gibi bilesenleri baska bi yerde test etmen .
Elinde yoksa bi bilgisayarciya goturup denettir hangisinde sorun var ordan anlasilir.
 
Ilk bastiginda sistem calisiyor daha sonra gucu kesiyor videoda gozuken.daha cok power gibi gozukuyor tabi bunu anlamak icin baska sirasiyla guc kaynagi, anakart, ram gibi bilesenleri baska bi yerde test etmen .
Elinde yoksa bi bilgisayarciya goturup denettir hangisinde sorun var ordan anlasilir.
Anakart olabilir mi? Işlemci fanları dönüyor, yeni anakart bulmak da imkansız gibi. İleride işlemci yükseltmesi yapıcağım yani anakartta sorun varsa bileşenleri kaldırıp internet cafeye gitmeye başlarım 😭
 
Anakart olabilir mi? Işlemci fanları dönüyor, yeni anakart bulmak da imkansız gibi. İleride işlemci yükseltmesi yapıcağım yani anakartta sorun varsa bileşenleri kaldırıp internet cafeye gitmeye başlarım [emoji24]
Oda bi ihtimal tabi ama. Dikkat et ilk arkadaki egzoz fanin duruyor .seninki anakarttanmi gucunu aliyor yoksa guckaynagindanmi? Guc kaynagindan aliyorsa sorun %70 psu arizasidir.
He bide aklinda bulunsun 1060 6 gb 120 watt guc cekiyor boyle kartlari 80+ plus sertifikali guc kaynagina emanet et .buna benzer sorun yasamistim psu sorunundan anakartimda gitmisti .tabi bende hic kipirdama yoktu seninki gibi
 
Yeni psu almayı düşünüyorum. 650w corshair serisi işimi görür sanırım pc yükseltmesi yaptığımda. i5 9600k 3200mhz 16gb ram ve 1060 6gb'ı karşılar diye düşünuyorum. Yeni psu ile de şu an çalışmaz ise anakartı değiştirmiyeceğim çünkü zaten %50'nin üzerinde darboğaz yaşıyorum direk bileşenleri değiştiririm.
+ olarak kaliteli bir psu markasında 80 plus şartmı ki?
Yeni psu taktığımda gelişmeleri aktaracağım.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı