i3-4160 sistem Valorant FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

Badrar

Hectopat
Merhaba. Konu başlığında belirttiğim gibi bir sorun yaşamaktayım. Bilgisayar sistemim çok kötü sayıldığını düşünmüyorum. Sebebi, ben bu bilgisayarda Days Gone - GTA 5 - Re 2 / 3 Remake - metal Gear Solid 5 tpp vb. oyunlar oynayabilmiş durumdayım. Bu FPS dropları çok canımı sıkmaya başladı. Bilgisayar da kaldırmakta önerilen minimum ayarları. Sistem bilgisini alta bırakmaktayım;

İşletim sistemi: Windows 10 Pro - 64 Bit.
Sistem modeli: Dell ınc. Optiplex 3020.
BIOS: BIOS version A20 (son sürüm)
İşlemci: Intel Core i3-4160 CPU - 3.60GHz (4 cpus), 3.6GHz
Bellek: 8 GB.
DirectX: 12.
Ekran kartı: ASUS (AMD) Radeon RX550/550 series.
- Yaklaşık toplam bellek: 6 GB.
- Görüntü belleği (VRAM): 2 GB.
- Paylaşılan bellek: 4 GB.

Yardımcı olursanız sevinirim.

RAM'den dolayı drop yeme olasılığınız var 8 GB ram zor yetiyor artık Valorant'a.

Bunun sebebi Valorant'ın işlemciyi sömürebilen bir oyun olması ve genellikle 8 GB RAM kullananlarda performansla alakalı sorunlar var. GTA V'i sorunsuz açıp Valorant'da ciddi darboğaz yaşayan bir sistem var elimde. İlaveten minimum sistem gereksinimlerini akıcı bir oyun deneyimi için baz almayın.

RAM'den dolayı drop yeme olasılığınız var 8 GB ram zor yetiyor artık Valorant'a.
Yani işlemcimde aslında bir problem yok değil mi ? İşlemci kötü değil çünkü.Çok iyi de diyemem ama çok kötü de diyemem
Bunun sebebi Valorant'ın işlemciyi sömürebilen bir oyun olması ve genellikle 8 GB RAM kullananlarda performansla alakalı sorunlar var. GTA V'i sorunsuz açıp Valorant'da ciddi darboğaz yaşayan bir sistem var elimde. İlaveten minimum sistem gereksinimlerini akıcı bir oyun deneyimi için baz almayın.
Şimdi üstad benim ne yapmam lazım işlemciden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Çünkü, ben genel bakım yapan bir insanım ve bunu bazı açtığım konularda belirttim çok dikkat ederim.Termal macun lu ilk aldığım halde arada bir drop yeme durumum oluyordu bu RAM dan mi kaynaklı yoksa İşlemci denmi ? İlaveten bilgisayarım tertemizdir.Yani virüs, çöp programlar, gereksiz programlar vs. yoktur.

Yani işlemcimde aslında bir problem yok değil mi? İşlemci kötü değil çünkü. Çok iyi de diyemem ama çok kötü de diyemem.

Şimdi üstat benim ne yapmam lazım işlemciden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, ben genel bakım yapan bir insanım ve bunu bazı açtığım konularda belirttim çok dikkat ederim. Termal macun lu ilk aldığım halde arada bir drop yeme durumum oluyordu bu RAM'dan mi kaynaklı yoksa işlemciden mi? İlaveten bilgisayarım tertemizdir. Yani virüs, çöp programlar, gereksiz programlar vs. yoktur.

Sorun işlemciden kaynaklı, i3 4130 2 çekirdek 4 izlek yapısı ile sizin için kötü olmasa da günümüz şartlarında Valorant için iyi bir işlemci değil. Buradaki performans sorunu hem işlemci hem RAM kaynaklı, termal bakımdan bağımsız. RAM yükseltseniz bile işlemciden oluşan kaybı telafi edemez. İşlemci kullanımı RX 550'den daha kötü olan GT 1030'da bile %80'lere yükseliyor ve ekran kartını besleyemiyor. i3 4130 gibi 2 çekirdek 4 izlek yerine i5 4440 gibi doğrudan 4 çekirdek bir işlemci olsa bu kadar sorun yaşanmazdı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun işlemciden kaynaklı, i3 4130 2 çekirdek 4 izlek yapısı ile sizin için kötü olmasa da günümüz şartlarında Valorant için iyi bir işlemci değil. Buradaki performans sorunu hem işlemci hem RAM kaynaklı, termal bakımdan bağımsız. RAM yükseltseniz bile işlemciden oluşan kaybı telafi edemez. İşlemci kullanımı RX 550'den daha kötü olan GT 1030'da bile %80'lere yükseliyor ve ekran kartını besleyemiyor. i3 4130 gibi 2 çekirdek 4 izlek yerine i5 4440 gibi doğrudan 4 çekirdek bir işlemci olsa bu kadar sorun yaşanmazdı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fakat burda belirtmek isterim, bu videodaki kadar "AKICI" bir oyun da alamıyorum böyle bir sorun var işte.Bundan daha da beter.Yani bu videoda gördüğüm kadarıyla benim işlemcimden daha kötü bir işlemci ile benim ekran kartımdan daha iyi bir ekran kartına sahip ve benim RAM lerimden daha az bir RAM a sahip arkadaş benden daha stabil bir FPS almakta.Bende zaten bunu anlamıyorum.Bir sebebi olmalı yani.1080p bile oynamıyorum 1280x1024 de oynuyorum yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı