İ3 4160 vs Fx-6300

Fx 6300 kullanıyorum belirttiğin oyunlarda hiç bir sıkıntı yaşamadım. Skyrim oyununu en yüksek ayarlarda oynuyordum. Borsa ve yazılım işlerini anlamam ben oyuncuyum :) Ama yazılım için genelde Intel işlemci kullanıldığını biliyorum.
Bu arada eklemek istiyorum. Kasanın içini iyi havalandırır isen fazladan bir soğutucu almana gerek kalmaz. Fx 6300 için konuşuyorum.

OC yapmak istemiyorum işlemcinin daha hızlı ömrünü kısaltıyor.
Ben eski AMD Athlon işlemcimi OC yaparak 8 sene stock soğutucu ile kullandım ve kasada haliyle eski havalandırması zayıf bir kasa idi. İşlemci bana mısın demedi. Hala da o bilgisayarım tıkır tıkır çalışıyor. Ben şimdiye kadar işlemcimi 3-5 yıl kullandım yandı gitti diyeni duymadım, işlemciyi alıp 10 sene kullanacağım o yüzden istemiyorum derseniz o ayrı.

İntel Her türlü alır amd fx serisi (ercüment solmaz)ın dediğini gibi güncel değildir ve eskidir ayrıca amd aldığınız zaman her türlü ekstra soğutucu almanız gerekir eğer oyun oynamak istiyorsanız..extra soğutucu demekte extra masraf ve elektrik harcaması demektir..
amd fx 6300 neredeyse intel i3 4160 ın 2 katı wattır..intel enerji tasarrufu bakımından-performanstan ve uzun ömürlülüğünden hert türlü amdyi alt eder..Benim intel core 2 duo 2.80 ghzlık işlemcim vardı 8 sene stock soğutucuyla kullandım hiçbir arıza çıkarmadı..intel herzaman iyidir nokta...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı