i3 4170 Bilgisayarı değiştirme vaktim geldi mi?

linksiz

Hectopat
Elimde i3 4170 işlemci.
R9 280X ekran karti.
8 GB RAM.
1 TB harddisk.
21 inc monitör var.
GTA 5, PUBG, CS GO falan oynatıyor. Beklediğim oyun Bannerlord çıktı ve en düşük ayarda görüntü çok berbat sevemedim. Sizce artık bilgisayar değiştirme vaktim geldi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci+Anakart+RAM+SSD alarak biraz daha kullanırsınız. R9 280X'i bir de o sistemle denersiniz, memnun kalmazsanız onu da değiştiriniz ama I3 4.Gen biraz kendini hırpalıyor.
Intel i3 6100 ile bile yeni nesil birçok oyunda FPS drop sorunu ile uğraşıyorum. Besleyemiyorum ekran kartını. Yerinizde olsam bütçem elveriyorsa değiştirirdim. Zaten benim de planlarım arasında AMD Ryzen platformuna yükseltmek.
Bütçeyi belirlemekte zorlanıyorum. Hatta ne alacağıma karar veremiyorum. Mesela ekran kartı 1650 mi 1660 Super mi yoksa 2060 mı? Her türlü fiyata bir ekran kartı var. 4 bine mesela sistem alıp 2 yıl sonra gene kaldırmayacak 6 bin verip 5 yıl mı gider diye kararsızım. Yani hangi segment bilgisayar toplasam acaba?

İlk olarak bütçenizi belirlemeniz gerekiyor, plan program çok önemli, sonra bir parçayı kalitesiz bir şey almak zorunda kalabilirsiniz, tüm parayı da ekran kartına basmamak gerekiyor.

Bütçeyi belirlemiyorum hocam. Şu an 4 bin TL verebilirim eğer uzun yıllar götürür derseniz 6 bine kadar çıkabilirim. Amacım Bannerlord, GTA 5 oynamak. Genellikle film dizi için kullanacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı