i3 6098p ve RX 470 sistem

akcan01905

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta olduğu gibi i3 6098p ve RX 470 bir sistemim var. Soracağım konu kart gördüğüm incelediğim kadarıyla benim aldığım performanstan kat kat fazla BF1 orta ayarlarla ortalama 35 FPS almaktayım. İlgilenenkere şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın. Kullanım kurallarından dolayı ceza aldım. Denedim hocam FPS değerleri ultra, medium farketmeksizin 35 yer yer 20'lere düşüyor. Kart ısım çok yüksek afterburner indirdim fan yüzde yüz çalışır durumdayken boşta 60 dereceden düşmüyor. İşin ilginç yanı oyunda iken 60 dolaylarında ısı, sorunu anlayamadım.

Son düzenleme:
MSI Afterburner programı ile oyunu oynarken işlemci ve ekran kartı kullanımlarına bakabilir misiniz?
Ve başka oyunlarda da aynı problem var mı? GTA 5 veya farklı bir oyunda da normal bir RX470 kullanıcısından daha düşük fps değerleri ile mi oynuyorsunuz?

Sıcaklık düşürmek için fan kontrolünü açıp fanları %100 kullanımda FPS değerleri çok düşüyor. Görsel yüklemekte problem oluyor o yüzden yükleyemedim ama genel olarak GTA V'de %55 GPU kullanımı 58 FPS tüm ayarlar en üst düzeyde BF1'de ise 22.5 FPS %100 GPU kullanımı her iki oyundada cpu kullanımı 1260 MHz

%55 GPU kullanımı düşük bir değer. V-Sync aktif halde mi oynuyorsunuz?
Ve bir ihtimal BF1 kurulumunda hata olmuş olabilir. CPU kullanımı %100 olmuyorsa ve GPU kullanımı %95'in altına düşmüyorsa sorun yok demektir. Ancak GTA V'te GPU kullanımı düşük olmasına rağmen FPS değerleri normale yakın gibi duruyor. Program yanlış ölçüyor olabilir belki. Başka oyunlarda sorun oluyor mu hiç denediniz mi? FPS değerleri ortalama ne durumda?

Mafia 3 var aynı durumda ve oyunların büyük bir kısmında durum böyle bir performansızlık bir tatminsizlik söz konusu.

V-Sync açtım şimdi GTA V'de FPS değerleri 22-25 gibi değerler geliyor. GPU kullanımı %100

CPU kullanımı %100 olmadıkça GPU kullanımı oyun içinde düşükse ekran kartı kaynaklı donanımsal bir arıza olabilir. Bilgisayara format atıp tekrar denemenizi tavsiye ederim. Veya farklı bir bilgisayarda ekran kartını test etmenizi. Aynı sorunlar devam ediyorsa teknik servise göndermeniz gerekebilir.

İşlemci ekran kartına darboğaz yapıyor, açıkcası böyle bir ekran kartına bu işlemci hiç yakışmamış. Fakat i3 6100 ile bu kadar sorun yaşayan yok aralarında pek fark olmasa da. Gerekirse pc yi formatlayıp driverleri güncelleyin ve oyunu tekrar yükleyin, gene aynı sorunlar varsa donanımsal bir arıza olabilir.

işlemci kullanımı değişmekle birlikte %60-%80 dolaylarında GPU %100'lerde gerçekten problemin ne olduğunu anlamıyorum darboğaz olabilir ama bu seviyelerde sanmıyorum. 6100 ile aralarında işlemci hızı olarak pek bir fark yok diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı