i3 6098p ve RX 470 sistem

VSR dediğiniz nedir?

Türkçe'si Sanal Süper Çözünürlük olarak geçer. 900p monitörde 1080p çözünürlükte oynamanızı sağlar. Görüntüler daha da netleşir ve 1080p'ye aldığınızda işlemciye binen yük azalır. İsterseniz 1440p'ye de alıp oynayabilirsiniz. İşlemciye daha az yük biner ve darboğaz ortadan kaybolur. Belki formattan sonra da düzelmezse VSR işinize yarayabilir.

Arkadaşlar problem format atmama rağmen olduğu gibi devam ediyor. Hatta daha da kötüleşti diyebilirim. işlemci kullanımı %35 dolaylarında ve fps değerleri olduça düşük(15) çözüm nedir yardım.

Bu sorunu aldığın yer ile iletişime geçerek anlatabilirsin ben şahsen işlemciden şüpheleniyorum fakat emin de değilim birşeylerin ters gittiği çok belli umarım bu konuyu çözebilecek biri çıkar yoksa aldığın yere gönder gerekirse baksınlar.

Şuan memleket dışındayım öğrenciyim ürünün belgeleri memleketimde benim için çok zahmetli olacak. birde vize haftası. Bakalım umarım bilgisi olan birileri çıkar. @Recep Baltaş

Koca forumda yardımcı olabilecek biri yok mu ?

işlemci: i3 6098p
ekran kartı: rx470
anakart:msı h110m pro vd
psu:hıgh power 600 watt güç kaynağı
ram:8 gb team elite 2133 mhz
Format atmak umarım çözüm olacaktır.

bu arada monitörüm VGA baglantı dönüştürücü kullanarak kullanıyorum ekran kartımı

monitör çözünürlüğü 1440*900

Sorunun sebebi düşük çözünürlük sistemin bu monitöre fazla geliyor bu yüzden zorlamıyor kendini bu yüzdende FPS düşük kalıyor. Elindeki monitörü freesync monitör ile değiştir en kısa zamanda sorunun büyük oranda çözülecektir.

@CJack60 VSR olayını denedim biraz önce monitörün çözünürlüğünü arttırıp girdim oyuna oyunda ki çözünürlüğü'de arttırdım tabi. Durum aynı. İşlemci kullanımı %70 falan buna rağmen GPU kullanımı %100 tam tersi olması gereken bir durum gibi geldi bana.

Son düzenleme:
VSR açık iken 1440p çözünürlükte ultra ayarlarda deneyebilir misiniz oyunları?
Oyun içerisinde GPU'nun %100 olması normal. Daha düşük kullanım olduğu zaman sorun var demektir. İşlemci de %100 olmamalı.
Belki kullandığınız dönüştürücü ile de olabilir. En azından DVI HDMI veya DP destekli bir monitör ile denemeniz veya ekran kartını farklı bir bilgisayara takıp onda farklı bir monitör ile denemeniz daha iyi olur. En azından sorunun donanımsal parçalarda olduğu netlik kazanır.

VSR acık iken dediklerinizi denedim görüntü taşmış olsa da FPS değerlerim 5 gibi geldi. Keşke imkanım olsa bir yerde denesem ama maalesef. Durum gerçekten çok sinir bozucu neden böyle yapar ki.

Bilgisayarı'da toplayalı henüz 2 ay kadar oluyor hem sisteme hem oyuna okadar para verdim böyle olması gerçekten çok morel bozucu.

Format atıp yeni sistemde denediniz, Driver'ları sorunsuz kurmuş iseniz ve monitör de anakarta değil de ekran kartına bağlı ise geriye iki seçenek kalıyor, ya dönüştürücü ile VGA bir monitöre bağladığınız için FPS kayıpları bu düzeyde çıkıyor, ya da ekran kartında donanımsal bir arıza var.
Eğer farklı bir monitörde deneme imkanınız da yoksa, 3DMark vb. testler ile kartın performansına bakabilirsiniz yada stres testi yapabilirsiniz.
Best GPU 2016 - 72 Charts - UserBenchmark
Maalesef başka birşey aklıma gelmiyor. Bu sorunu yaşayan yada ekstrem bilgisi bulunan birisi umarım sorunun çözümü konusunda yardımcı olabilir. Ancak ya dönüştürücüyle bağlanan VGA monitör sıkıntı çıkartıyor yada ekran kartında donanımsal arıza var. Benim görüşüm bu yönde.

Çıkan sonuç bu şekilde. Ekran kartını servise yollamayı deneyeceğim. Umarım problem hallolur.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    76,5 KB · Görüntüleme: 153
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı