i3 6100 İleride Sorun Çıkarır Mı?

Hkyinn

Kilopat
Sorum başlıkta yazdığı gibi. 2400 TL'yi çok aşmayacak şekilde monitör dahil PC toplamak istiyorum. Ekte 2 sistemin de fotoğrafı var hangisini önerirsiniz?

''İ3 ileride sorun çıkarır, işlemciye yük bindiren oyunlarda oynayamazsın bile.'' diye birçok yorum gördüm. Sisteme upgrade yapmayacağım. Lazım olursa ileride 1 tane daha 8GB RAM eklerim. İ3 6100 ileride sorun çıkarır mı? Eğer çıkarırsa parçalardan biraz kısıp ekteki gibi i5 6402p almak mantıklı mı sizce? İ5 alırsam işlemci (bence) gereksizce fazla iyi oluyor. GTX 950 için i5 6402p fazla gibi. Ama ileride sıkıntı yapmasını da istemiyorum. Sizce ne yapayım?

Anakartı kısmalı mıyım sizce? Sonuçta upgrade yapmayacağım. Fiyatı daha çok olan anakartların ömürleri de mi daha fazla oluyor? Uzun süreler boyunca kullanabileceğim (5+ Yıl) bir sistem toplamak istiyorum.

Topladığım sistemlerden ikisi de iyi değil derseniz bana bütçemi aşmayacak şekilde PC toplayabilir misiniz?

ts1.PNG ts2.PNG

@dewilking GTX 960 için bu kasadaki PSU yeterli mi?

Sistemi bu şekilde yaptım sizce değiştirmem gerek bir şey var mı? H110M ile B150M arasında çok fark var mıdır sizce? Hangisi daha uzun ömürlüdür?(Güncellik açısından değil kaliteli bileşen açısından vereceğim paraya değer mi?)Eki Görüntüle 173550
Sistem çok güzel olmuş. R9 380'e güç kaynağı yetmez ama GTX 960'a yetecektir. Kalite olarak B150 çok daha iyi. GTX 950 ve 960 arasında çok fark yok İ5 6402P ve GTX 950 tamam olur hemde fiyat düşük olur.

H110M-PRO VDH ile B150M-PRO VDH arasında çok fark var mı? Dediğim gibi upgrade yapmayacağım için çok iyi bir anakarta ihtiyacım yok ama H110M'in çok daha düşük bir anakart olduğunu söylüyorlar heryede. B150M PCI Express sürümü olarak da öndeymiş ve bileşenleri daha kaliteliymiş. Bütçemi bayağı bir aşıyorum B150M alırsam aradaki farka değer mi sizce?

Gigabyte B150M D3H alabiliyorum kalite farkı var mıdır aralarında?

H110M-PRO VDH ile B150M-PRO VDH arasında çok fark var mı? Dediğim gibi upgrade yapmayacağım için çok iyi bir anakarta ihtiyacım yok ama H110M'in çok daha düşük bir anakart olduğunu söylüyorlar heryede. B150M PCI Express sürümü olarak da öndeymiş ve bileşenleri daha kaliteliymiş. Bütçemi bayağı bir aşıyorum B150M alırsam aradaki farka değer mi sizce?

Gigabyte B150M D3H alabiliyorum kalite farkı var mıdır aralarında?
Evet B150 den aşağı düşmeyin uzun süre idare eder sizi ve Msı Bazooka serisi çok güzel uzun ömürlü

Şuanda çok tercih edilen, ucuz ve performanslı bir işlemci. Orta düzey kartların çoğunda darboğaz sorunu olmuyor. İleride mutlaka çekirdek sayısı veya gücü nedeniyle sorun çıkaracaktır. Bu işlemcinin yanına kaliteli bir anakart alınmalı ki ileride işlemci değiştirilirse yeniden masraf çıkmasın.

Şuanda çok tercih edilen, ucuz ve performanslı bir işlemci. Orta düzey kartların çoğunda darboğaz sorunu olmuyor. İleride mutlaka çekirdek sayısı veya gücü nedeniyle sorun çıkaracaktır. Bu işlemcinin yanına kaliteli bir anakart alınmalı ki ileride işlemci değiştirilirse yeniden masraf çıkmasın.
Hocam ileride upgrade yapmayacağım için i5 6402p almak istiyorum. Anakart çok önemli olur mu sonuçta upgrade yapmayacağım? Önemli olmazsa güç kaynağını ve kasayı değiştirmeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı