i3 6100 Oyunlarda Yüksek CPU Kullanımı ve FPS Düşmesi

yung ati

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevineceğim. Sorunum oyunlarda FPS drop ve değerlere baktığım zaman cpu nun fazla kullanılması ve hatta bazı oyunlarda %100'e ulaşması. Yardımcı olabilecek varsa yardımını bekliyorum.

Sistemim:
-MSI H110M GAMING DDR4 2133Mhz Anakart
-MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 GAMING X 2GB 128 bit GDDR5 DX(12) Ekran Kartı
-GSKILL 8GB Aegis DDR4 2133Mhz Tek Modül RAM
-Intel Core i3 6100 3.7GHz 3MB Önbellek 14nm İşlemci
-WD 1 TB 7200 Rpm 32 MB Cache Harddisk

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU zorlayan oyunlarda %100 kullanım normaldir ama kasma yapmaz. Aynı şekilde ekran kartında kullanımı %99 olması lazım bu dediğin şekilde. Isınma sorunu olabilir ayrıca. Aynı Sayılabilecek sisteme sahibim ve hiçbir oyunda kasma donma lag fps drop yaşamadım . i3 6100 - 12 gb ddr4 2133 mhz - Galax 1050Tİ 4 GB Ex Oc. İyi forumlar

CPU zorlayan oyunlarda %100 kullanım normaldir ama kasma yapmaz. Aynı şekilde ekran kartında kullanımı %99 olması lazım bu dediğin şekilde. Isınma sorunu olabilir ayrıca. Aynı Sayılabilecek sisteme sahibim ve hiçbir oyunda kasma donma lag fps drop yaşamadım . i3 6100 - 12 gb ddr4 2133 mhz - Galax 1050Tİ 4 GB Ex Oc. İyi forumlar

Cpu kullanımı arttıkça gpu kullanımı düşüyor ve dolayısıyla fps drop yiyiyorum.Ayrıca benim sorunum 60 hz monitorde 60 dan fazla fps aldıgımda oluyor. Bir nevi yırtılmadan şikayetçiyim aslında.Eğer v-sync ayarını açarsam hem işlemci hem ekran kartı kullanımım düşüyor ve PUBG gibi zor fps alınan oyunlarda bu durum oldukça zor .Ayrıyetten pubg gibi multiplayer oyunlarda v-sync'nin verdiği ufak da olsa gecikmede bu ayarı tercih etmemem için oldukça yeterli bir sebep olduğunu düşünüyorum ve vsyn-c'yi etkin yaparsam fps'im daha da düşüyor oyunun belli bölgelerinde.İlginiz için teşekkür ederim.Bu son yazdıklarıma göre de bir düşünceniz var ise lütfen yazın.Ayrıca belirtmeyi unutmuşum ısınma sorunum yok.Darboğaz olmasından şüpheleniyorum.

Son düzenleme:
Cpu kullanımı arttıkça gpu kullanımı düşüyor ve dolayısıyla fps drop yiyiyorum.Ayrıca benim sorunum 60 hz monitorde 60 dan fazla fps aldıgımda oluyor. Bir nevi yırtılmadan şikayetçiyim aslında.Eğer v-sync ayarını açarsam hem işlemci hem ekran kartı kullanımım düşüyor ve PUBG gibi zor fps alınan oyunlarda bu durum oldukça zor .Ayrıyetten PUBG gibi multiplayer oyunlarda v-sync'nin verdiği ufak da olsa gecikmede bu ayarı tercih etmemem için oldukça yeterli bir sebep olduğunu düşünüyorum ve vsyn-c'yi etkin yaparsam fps'im daha da düşüyor oyunun belli bölgelerinde.İlginiz için teşekkür ederim.Bu son yazdıklarıma göre de bir düşünceniz var ise lütfen yazın.Ayrıca belirtmeyi unutmuşum ısınma sorunum yok.Darboğaz olmasından şüpheleniyorum.
Yazdıklarından anladıgım ekran kartı darboğaza uğruyor ve donma kasma lag vb problemler oluşuyor. Monitörle alakalı olcagını zannetmiyorum. Benimkisi TV ekranı 1080p değil.

Yazdıklarından anladıgım ekran kartı darboğaza uğruyor ve donma kasma lag vb problemler oluşuyor. Monitörle alakalı olcagını zannetmiyorum. Benimkisi TV ekranı 1080p değil.
ara sıra cpu yükselmeden ekran kartı kullanımıda düşüyor onu eklemeyi unutmuşum.Olay sadece ekran kartının darboğaza uğraması olduğunu zannetmiyorum.Ekran kartımda yetersiz kalıyor olabilirmi? [Örn Oyun: PUBG]

ara sıra cpu yükselmeden ekran kartı kullanımıda düşüyor onu eklemeyi unutmuşum.Olay sadece ekran kartının darboğaza uğraması olduğunu zannetmiyorum.Ekran kartımda yetersiz kalıyor olabilirmi? [Örn Oyun: PUBG]
Kesinlikle. Ekran kartında bir problem var artık yetersiz kalıyor olabilir. Kasayı açıp söküp temizliğin yaptıktan sonra tekrar takıp deneyin belki işe yarar. Ayrıca sistemi geniş çaplı temizlemeyi ve hızlandırmayıda denemelisin.

Kesinlikle. Ekran kartında bir problem var artık yetersiz kalıyor olabilir. Kasayı açıp söküp temizliğin yaptıktan sonra tekrar takıp deneyin belki işe yarar. Ayrıca sistemi geniş çaplı temizlemeyi ve hızlandırmayıda denemelisin.
Sorun darboğaz mı yoksa cpu değerleri normal de gpu yetersiz olduğundan dolayı mı fps drop yiyiyorum acaba? Ayrıca kasa açıp temizlemesini yapmıştım bir süre once ve sorun aynen devam etmekteydi, tekrar temizlemem faydalı olabilir tabiki deneyeceğim.Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı