Oyunlarda Yüksek CPU Kullanımı

Asmodier

Kilopat
Merhaba,
İşlemciye binen yükü azaltıp, ekran kartına yükü bindirmek istiyorum oyunu hangi ayarlarda oynamalıyım ? Daha doğrusu oyunlarda hangi ayarlar işlemciye binen yükü azaltır ve yükü ekran kartına bırakır? Bunu yapmak istememin sebebi CPU kullanımının %100'de olan uygulamalarda takılmalara ve FPS droplara sebep olmasını engellemek. Mesela Battlefield 1'de CPU kullanımım sürekli %100'de bu yüzden takılmalar yaşıyorum.

Ayrıca nedendir bilmiyorum ama MSI AFTERBURNER programında GPU kullanımı yüzde 0'da gösteriyor ve hiç artmıyor. Programı yeniden kurdum düzelmedi veya DDU ile sürücülerimi kaldırıp tekrar yükledim yine düzelmedi, yardımcı olabilir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özelliklerini atabilirmisin daha iyi yardımcı olabiliriz.

Nvidia ayarlarından dahili ekran kartını harici ekran kartı yapmayı dene yani taktıgın ekran kartını kullansın oyunda işlemcidekini degil. Tabi sen bi sistem özelliklerini at.

Oyunlarda takılmayı azaltman için ekran kartına yük bindiren ayarları yükseltmelisin fakat bazı ayarlar işlemciye yük bindirir onları azalt.
Mesela hangi ayarlar ilemciye binen yükü azaltır veya hangi ayarlar ekran kartına binen yükü arttırır ? Bunu bilmiyorum işte, ondan makaleyi açmıştım.
Sistem özelliklerini atabilirmisin daha iyi yardımcı olabiliriz.

Nvidia ayarlarından dahili ekran kartını harici ekran kartı yapmayı dene yani taktıgın ekran kartını kullansın oyunda işlemcidekini degil. Tabi sen bi sistem özelliklerini at.
NVDİA kullanmıyorum,AMD kullanıcısıyım. Sistem özelliklerim şudur...

• Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz
  • MSI B150M GAMING PRO Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart
  • CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL16 Single RAM
  • WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
  • Windows 10
  • 64 bit İşletim Sistemi, x64 tabanlı işlemci
  • MSI RX480 GAMING X 8G 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Oyunların grafik ayarların da açıklamalar olabilir oralara bakabilirsin. Ekran kartlarımız farklı marka olmasına rağmen aynı statüde yer alıyorlar. Ben de i5 7400 var V-sync(dikey eşitleme) kapalı olduğunda darboğaz yaşayabiliyorum. V-sync kapatıp deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı