Bütün oyunlarda yüksek CPU kullanımı

Yer
Muğla/Bodrum
Daha fazla  
Ekran kartı: ASUS STRIX GTX 1060 6 GB OC.
CPU: i7 6700 non-k.
Fortnite ayarları: Bütün ayarlar sonda.
Termal macun sürülmedi sıcaklık ile alakası var mı yüksek işlemci kullanımının? Görev yöneticisinde yüksek işlemci kullanan bir program yok ve korsan yazılım kullanmıyorum.Yeni format atıldı bilgisayara, yardımcı olursanız sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci kullanımınızla ilgili bir problem görünmemekle birlikte, sıcaklıkla ilgili bir sorununuz olduğunu söyleyebilirim. Henüz havalar ısınmamışken işlemcinin 80 derecelerin üzerine çıkması normal değil. Kaliteli bir termal macun kullanın, kasa havalandırmanız iyiyse, orta kalite bir kule tipi soğutucu edinmeye çalışmanızda fayda var. İşlemci aşırı ısındığında saat hızını da düşürdüğünden anlık işlemci kullanımı artışları görmeniz normaldir.

Değerler normal gibi geldi. Bir sorun olduğunu sanmıyorum. Drop veya düşük FPS yoksa ciddi bir şey değil.

İşlemci kullanımınızla ilgili bir problem görünmemekle birlikte, sıcaklıkla ilgili bir sorununuz olduğunu söyleyebilirim. Henüz havalar ısınmamışken işlemcinin 80 derecelerin üzerine çıkması normal değil. Kaliteli bir termal macun kullanın, kasa havalandırmanız iyiyse, orta kalite bir kule tipi soğutucu edinmeye çalışmanızda fayda var. İşlemci aşırı ısındığında saat hızını da düşürdüğünden anlık işlemci kullanımı artışları görmeniz normaldir.

En kısa sürede termal macun alıp süreceğim işlemciye teşekkür ederim yardımlarınız için. Arada oyun takılıyor sebebi işlemci sıcaklığı sanırım.

En kısa sürede termal macun alıp süreceğim işlemciye teşekkür ederim yardımlarınız için. Arada oyun takılıyor sebebi işlemci sıcaklığı sanırım.
Kasa içi havalandırmaya dikkat edin. Termal macun olarak linktekini alabilirsiniz.

Bütçe yetersizse:

Bütçem var derseniz işlemci için güzel bir hava soğutma da alabilirsiniz etkili olacaktır. Ama her halükarda iyi hava akışı şart. Kasanız o konuda eksik.

Linkteki hava soğutmayı öneririm alacaksanız.

Kasa içi havalandırmaya dikkat edin. Termal macun olarak linktekini alabilirsiniz.

Bütçe yetersizse:

Bütçem var derseniz işlemci için güzel bir hava soğutma da alabilirsiniz etkili olacaktır. Ama her halükarda iyi hava akışı şart. Kasanız o konuda eksik.

Linkteki hava soğutmayı öneririm alacaksanız.

Hocam teşekkürler Guinness rekorlar kitabını kırmak gibi bir niyetim yok kullandığım işlemci nonk ibareli overclocka yatkın değil. İzlediğim testlerde bazı kişiler işlemci kullanımı %30 %40 da gidiyor benimkinin %80 90 lara çıkmasını garipsedim termal macun yenileyim bakalım nasıl olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı