İ3 6100 RX 480 ve GTX 970'e darboğaz yapar mı?

Ya birisi olmaz diyor birisi olur diyor.

Benim soruma aradığım cevap i3 6100 rx 480 hd mönitor üçlüsü sorun çıkartır mı ? Recep veya Ali abiyi etiket yapabilecek kimse yok mu onlardan duymamız hepimiz için aydınlatıcı olur bence

Dostum 470 veya 460'ın performansı düşük olacak gibi yani bir gtx 950 960 performansı verecektir. Benim kafamdaki sistem gtx 970 performansı vermeli. 2500 tl bütçede az değil bir el atsanız dizseniz sinerji olur teknobiyotik olur.
Gtx 970 performansını tam anlamıyla almak istiyorsam yanına i5 de almak zorundasın. Alamıyorsan i3 al akıcı oynasanda performansı yer yer düşürür ama alınabilir. OC de yapılabilir. 4.7 GHz'ye kadar çıkıyor.

Gtx 970 performansını tam anlamıyla almak istiyorsam yanına i5 de almak zorundasın. Alamıyorsan i3 al akıcı oynasanda performansı yer yer düşürür ama alınabilir. OC de yapılabilir. 4.7 GHz'ye kadar çıkıyor.
Ek: Hd monitörle RX 480 kullanılmaz.

Ek: Hd monitörle RX 480 kullanılmaz.

Kullanılmaz ne demek arkadaşım! Allah Allah! Karta filan da yazık olmaz 1080p'de. Yüksek Fps alırsın. Min 75 hz Full Hd monitörle gayet de kullanılır. Seneler geçtikçe çıkan oyunlardan 75 Fps almamaya bile başlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evet hd çözünürlükte yaşarsın ama akıcılıktan bir şey kaybetmezsin full hd çözünürlükte ise az miktarda yaşarsın. Ayrıca rx 480 den vga çıkışı nasıl yapacaksın ki mutlaka sıkıntı yaratacaktır.

Hocam ben sürekli kullanmayacağım hd monitörle sadece bütçe kısıtlı kalan parçaları yavaş yavaş alacam. Mesela bu kasayı toplayınca 10 liralık klavye mousla kullanacağım. Çünkü onları 2-3 ay içerisinde ekleyeceğim. Fakat rx 480le hd monitör olmaz derken nasıl olmaz yani güzel olmaz mı yoksa uyumsuz olur oyun açamam falan mı :) birisi açıklarsa iyi olur

Öncelikle RX 480de VGA ve DVI portu yok kullanamazsın değil takamazsın. Ha HDMI to VGA kablo iş görür mü bilmiyorum. Onun dışında ilerde sıvı soğutucu alıp i3 e overclock yapabilirsin ama sonuçta çift çekirdek olması sıkıntı. Bence bunun yerine önce i5 bir sistem topla dahili ekran kartını kullan sonra paran oldukça Ekran kartını ve montiörü alırsın. (parayı ne kadar sürede toplayacağına bağlı tabi). Pentiuma OC yapıp GTX 970 takmayı düşünenleri bile gördü bu forum.
Bu arada KDV hariç i3 ve i5 fiyat farkı.
Ekran Resmi 2016-07-02 04.48.11.png

Hocam ben sürekli kullanmayacağım hd monitörle sadece bütçe kısıtlı kalan parçaları yavaş yavaş alacam. Mesela bu kasayı toplayınca 10 liralık klavye mousla kullanacağım. Çünkü onları 2-3 ay içerisinde ekleyeceğim. Fakat rx 480le hd monitör olmaz derken nasıl olmaz yani güzel olmaz mı yoksa uyumsuz olur oyun açamam falan mı :) birisi açıklarsa iyi olur

Monitör Hd mi? Full Hd sanmıştım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı