i3-6100 sistemde "Your device ran into a problem and needs to restart" hatası

MoonLight29

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB DDR4
SSD veya HDD modeli
1 TB
Ekran kartı
R7 370 4 GB
Anakart
Asus B150M-K
İşlemci
i3 6100
Bilgisayarı kullanırken bazen mavi ekran veriyordu, format atmak istedim format atarken karşıma bu yazı gelip mavi ekran verdi: "Your device ran into a problem and needs to restart" hatası. Vatan Bilgisayar'a götürüp baktırdık hard diski ve RAM'i değiştirerek denediklerini ama gene açılmadığını söyledi. Sıkıntı nerededir ne yapabilirim?

Bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS üzerinden önyükleme seçeneklerini kapatın, tekrar USB format deneyin ardından.

Yarın bilgisayarcıya götüreceğim orada denerim hem zaten parçaların bakım zamanı gelmişti 6 ay oldu termal macun değiştirelim bakalım.

@Hamzz peki eğer sıkıntı donanım kaynaklı ise hangi donanımda sıkıntı olabilir.

Bilgisayarcıya götürdüm adamın yanındaydım adam PC'yi çalıştırmayı denedi olmadı görüntü gelmedi biraz uğraştı ama çalışmadı PSU HDD ve RAM'i kendi kullandığı PC'den söküp taktı gene olmadı anakartta sıkıntı var dedi mavi ekran sıkıntısı anakart yüzünden olabilir mi?

@MoonLight29 @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Farklı bir sürüm kurmayı denediniz mi? Windows 10 yerine Windows 11 kurmak gibi. Kolay kolay kasa içindeki donanım bozulmaz. Format Flash belleği vs bozulur. UEFI, SVM Mode, Security Boot bios ayarları mevcut ayrıca format diski nasıl hazırlandı UEFI mi CSM mi vs. özellikler var. Format usb belleği bozuk olabilir. Ya da anakartın usb 3 portu yerine usb 2 portuna takıp deneyin amma çok şey var...
MBR ve GPT Arasındaki Fark Nedir?

sonicnix arkadaştan alıntı. Sıfırlama esnasında yazım, işleme veya okuma hatası ile karşılaşmış olabilir ve bunun sonucunda Windows'un temel dosyaları dosyaları yanlış yazılmış ve Windows bozulmuş olabilir. Temiz bir USB flash diskini format için hazırlayın ve manuel olarak USB üzerinden tekrar format atın.

Dyrothbrk arkadaştan alıntı. Dostum senin pcn direk ISO'yu boot etmiyor ki. Yanlış yazdırdın herhalde neyse bekle bu program ile yaz Microsoft'un kendi orijinal yazdırma programı Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer-en-US bunu indir flash belleği biçimlendir uygulamayı açıp ISO'yu şeçip USB geçip yazdırın sonra sorunsuz format atacaktır.
A8-9600 sisteme Windows 10 yüklerken "your device ran into a problem..." hatası

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı