İ3 6100 Tabanlı Sistem Toplama

Sistem olmuş mu?

• Evet.

Oy: 8 88,9%
  • Hayır, geliştirmek gerek.

Oy: 1 11,1%

• Oy verenlerin toplamı
    9

meliherencicen

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 8 Şubat pazartesi günü bu sistemi almayı planlıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

1.png 2.png

Bütçeyi aşamayacağımı da belirtmek isterim. Monitörü başka bir siteden 400TL'ye satın aldım, SSD aldım çünkü 1-2 ay sonra HDD alacağım 120GB bana 1 ay için yeterli. RAM'ı tek modül seçmemin nedeni ise anakartta boş RAM slotu olmadığı için ilerde RAM'i arttırmanın önünü açtım.

Önerileriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa ve PSU konusunda sıkıntı yaşar mıyım PSU gerekli gücü verir mi?

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Kasayı Zalman R1 600LE 600w yaptım, kasa hakkında ve sistem hakkında yorumlarınızı esirgemeyin lütfen

XIGMATEK ASGARD da yeterlidir kasayı değiştirmene gerek yok bence ama bütçen el veriyorsa daha iyi bir kasa neden olmasın?
Bu arada sistemi Vatan'dan değil de Sinerji, webdenal.com veya Teknobiyotik'den toplarsan daha ucuza temin edebilirsin. Artan bütçeye HDD'yi sığdırmış olursun böylelikle.

XIGMATEK ASGARD da yeterlidir kasayı değiştirmene gerek yok bence ama bütçen el veriyorsa daha iyi bir kasa neden olmasın?
Bu arada sistemi Vatan'dan değil de Sinerji, webdenal.com veya Teknobiyotik'den toplarsan daha ucuza temin edebilirsin. Artan bütçeye HDD'yi sığdırmış olursun böylelikle.

Yorumun için teşekkür ederim. Vatandan gözümle göre göre almak istiyorum. MSI power calculator sisteminde sistem 488w istiyor, şüphe duyduğum için değiştirmek istemiştim, değiştirme konusunda hala kararsızım.

Tek çekim olarak alacaksan diğer sitelere yönelmelisin çünkü vatanda taksitli , tek çekim aynı fiyat olarak sunuyor.

Yorumun için teşekkürler, tek çekim almayacağım. Yanında da telefon almayı düşünüyorum.

MSI power calculator sisteminde sistem 488w istiyor, şüphe duyduğum için değiştirmek istemiştim, değiştirme konusunda hala kararsızım.

"Listelenen Watt değerleri, her bileşenin maksimum watt değeridir. Toplam miktar ise tüm cihazların aynı anda maksimum watt değerlerinde çalışması durumuna göre hesaplanmıştır. Normal çalışma koşullarında bu değere hiçbir zaman ulaşılmaz."

Güç hesaplayan siteler genellikle sistemin maksimum çekeceği güç miktarını hesapladığı için bu değerlere ulaşmak imkansız diyebiliriz. GTX 950'nin kendi güç tüketimi 90W, gerekli gördüğü sistem gücü 350W. İşlemci ise 51W istiyor. 90+51 = 141W'a binaen diğer bileşenlerle birlikte çekilen toplam güç 200W desek, 300-400W bir PSU bile rahatlıkla kaldırır bu sistemi. Fakat biz yinede işimizi garantiye alıp en az 500-600W sağlam bir PSU almalıyız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı