i3 6100 Tabanlı Sistem Toplama

Nhatpool

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben bir sistem topladim ve kısa süre içerisinde bu sistemi satın alacağım, sistem ozellikleri şu arkadaşlar;

• Anakart : MSI H110M 1151 soket DDR4 2133 MHz gaming anakartı
  • İşlemci : i3 6100 1151 soket 4 çekirdek Skylake işlemci
  • Ekran kartı : AMD Radeon R7 370 2 GB 256 bit
  • RAM : Kingston Black DDR4 8 GB 2133 MHz
  • PSU : Thermaltake 80plus 600 watt güç kaynağı

Şimdiye kadar saydiklarim Vatan PC'den.

Bir de kasa var, o da Aerocool mid tower siyah oyuncu kasasi. Bunu da Hepsiburada sitesinden alacağım. Bunun fiyati 110 TL.

Bir de bir şey daha soracağım. Ben bunlari parami biriktire biriktire tek tek mi alayim, (bazi seyleri baska yerden alacağım) yoksa hepsini birlikte mi alayım? Şimdilik sorum bu kadar, cevap yazarsaniz sevinirim.

Bir de bir şey daha soracağım demişsin ondan önce ne sordun anlamadım.

Şahsen heyecanlı birisi olarak hepsini aynı anda satın almayı tercih ederim. Aynı yerden almanın avantajı, garanti süresi gibi durumlarda tek bir site ile iletişime geçmen gerekir, farklı sitelerden alırsan birden çok site ile yada kişi ile iletişimde olman gerekir. Ha ama farklı alınca'da bazı sitelerde fiyatlar daha uygun olabiliyor.

Ondan önce hepsiburada.com sitesinden bir kasa buldum. 110 tl fiyatı var psu'suz
kasa,bu kasa iyimi diye sordum.

Birde en önemlisi bu sistem birbirine uyumlu bir sistem'mi aldıktan sonra birbirine uyumsuzluk olmasın diye korkuyorum.

Buda sistemin bir resmi

Sadece vatan bilgisayardan topladığın sistem 1717 TL tutuyor. Dengesiz bir sistem olmuş. Bunu alman daha mantıklı.
Sistemde olacak değişiklikler kısaca 30 lira farka %20-30 performans artışı

Neden dengesiz bir sistem dedin arkadaşınkine ? Bende güç kaynağı ve anakart dışında arkadaşınkiyle aynı sisteme sahibim her hangi bir sıkıntı yaşamadım. Dengesizlikten kastınız nedir ?

@Razers Sebepleri:
  1. i3 6100 ile i3 6098p arasında sadece grafik yongası olarak fark var arkadaş ekran kartı kullanacağından 1 lira fazla bile vermek saçma. (0.1 GHz ve 3-5W güç tüketimi farkı gözle görülmeyecek bir performans farkı oluşturuyor yani işlemci olarak aynılar.)
  2. RAM'i isterse kendi seçtiğini alabilir. Ben şuan kullandığımı ekledim ama o da fark etmez aynı performans.
  3. Anakart gaming olunca ekstra matah özellikler olmuyor. Bir kaç donanım biraz iyi oluyor ve bunun performansa hiç bir yararı yok hele ki h110m gibi giriş seviyesi bir anakarta gaming üretimi komik bile olmuş. Seçtiğim anakartla o anakart arasında hiç bir performans farkı olmayacak. Yani boşa para bayılmak isteyenin alacağı bir ürün.
  4. PSU kaliteli bir marka seçmiş değiştirme sebebim fiyatı asgari tutup kalitesinden emin olunan markalarla sistem toplamak ve benim seçtiğim PSU ile de gayet stabil sıkıntısız yıllarca sistemini kullanabilir.
Zaten bu dengesizlikleri düzeltince ekran kartı R7 370 den R9 380 e yükseliyor. Sırasıyla şöyle belirteyim
R7 370< GTX 950< GTX 960 < R9 380 yani ekran kartını gereksiz masrafları ortadan kaldırıp 3 seviye üst modelini alabiliyorken isterse kendi topladığı sistemi de alabilir. Karar arkadaşa kalmış.

@Nhatpool Dilersen işlemcini i5 6400 6500 yapıp ekran kartını gelecek ay'da alabilirsin. Şahsen ben öyle yapacağım.

@Xeaster Anakart gereksiz demişsiniz'de, bende o anakart'ı almayı düşünüyordum hatta 1-2 gün içerisinde siparişi vereceğim bile, sizin önerdiğiniz anakart yaşamış olduğum ülkede bulunmuyor ancak farklı modelleri var;

MSI B150M Pro-VD LGA 1151 Intel B150 SATA 6Gb/s USB 3.1 Micro ATX Intel Motherboard - Newegg.com

MSI H110M PRO-D LGA 1151 Intel H110 SATA 6Gb/s USB 3.1 Micro ATX Intel Motherboard - Newegg.com

MSI H110M Pro-VD LGA 1151 Intel H110 SATA 6Gb/s USB 3.1 Micro ATX Intel Motherboard - Newegg.com

bunlar arasındaki fark nedir o zaman aralarında ortalama 5-10 dolar fark ediyor ve benim için fazla bişey değil, almışken Gaming alsam daha iyi olmaz mı?

Xeaster in yazdığı sistemi almak en mantıklısı sen sistemine r7 370 koymuşsun bu karttan fazla performans bekleme.

Alacağın anakart dediğim gibi h110m yani giriş seviye ve gaming olması hiç bir şey değiştirmez. Alacaksan ve aralarında 5-10 dolar fark varsa b150 m almalısın ve bence asus veya gigabyte almanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…