i3 6100 Tabanlı Sistem Toplama

@Nhatpool Dilersen işlemcini i5 6400 6500 yapıp ekran kartını gelecek ay'da alabilirsin. Şahsen ben öyle yapacağım.

@Xeaster Anakart gereksiz demişsiniz'de, bende o anakart'ı almayı düşünüyordum hatta 1-2 gün içerisinde siparişi vereceğim bile, sizin önerdiğiniz anakart yaşamış olduğum ülkede bulunmuyor ancak farklı modelleri var;

MSI B150M Pro-VD LGA 1151 Intel B150 SATA 6Gb/s USB 3.1 Micro ATX Intel Motherboard - Newegg.com

MSI H110M PRO-D LGA 1151 Intel H110 SATA 6Gb/s USB 3.1 Micro ATX Intel Motherboard - Newegg.com

MSI H110M Pro-VD LGA 1151 Intel H110 SATA 6Gb/s USB 3.1 Micro ATX Intel Motherboard - Newegg.com

bunlar arasındaki fark nedir o zaman aralarında ortalama 5-10 dolar fark ediyor ve benim için fazla bişey değil, almışken Gaming alsam daha iyi olmaz mı?
H110m Gaming bana kalırsa para israfı. 4 RAM Slotu bile yok yani. B150m Pro VD tercih ederdim ben olsam.

Yok daha iyi demek için değilde onunda güçlü bir kart olduğunu belirtmek istemiş arkadaş. Haklı ama şuan da Gtx 950 ve Sapphire R7 250x 2GB bu kartlar benim gözümdeki en iyi fiyat performans kartları.

Kardeşim ilgilenirsen 2.el Asus R7 370 4GB var. Alalı 1 ay oldu. Maddi durumdan dolayı satıyorum. Çalıştığımdan dolayı bilgisayarı fazla kullanamamıştım. Kutu ve faturası var.
Fiyat: 500TL

H110m Gaming bana kalırsa para israfı. 4 RAM Slotu bile yok yani. B150m Pro VD tercih ederdim ben olsam.

Agacım benim kafam karıştı şimdi... B150M Pro VD 63 dolar
H110M Gaming 64 dolar. Şimdi ben bunlardan hangisini alayım ? Ayrıca çift slot RAM işimi görür 8 GB Fury alıyorum sonraki ay bir 8 GB daha alacağım 16 GB yeterli iki tane 8. 4 RAM slotuna ihtiyacım yok bence. E zaten SLI yada Crossfire da yapmayacağım. Overclock'da yapmayacağım, aralarında sadece 1 dolar fark varmış, şimdi neden Gaming olan alma B150M al diyorsunuz bu iki Chipset arasındaki farklar nelerdir?

Ayrıca arkadaş giriş seviyesi anakart demiş ne olursa giriş seviyesi olmaktan çıkıyor onuda belirtirseniz sevinirim.

Agacım benim kafam karıştı şimdi... B150M Pro VD 63 dolar
H110M Gaming 64 dolar. Şimdi ben bunlardan hangisini alayım ? Ayrıca çift slot RAM işimi görür 8 GB Fury alıyorum sonraki ay bir 8 GB daha alacağım 16 GB yeterli iki tane 8. 4 RAM slotuna ihtiyacım yok bence. E zaten SLI yada Crossfire da yapmayacağım. Overclock'da yapmayacağım, aralarında sadece 1 dolar fark varmış, şimdi neden Gaming olan alma B150M al diyorsunuz bu iki Chipset arasındaki farklar nelerdir?

Ayrıca arkadaş giriş seviyesi anakart demiş ne olursa giriş seviyesi olmaktan çıkıyor onuda belirtirseniz sevinirim.

Kesinlikle b150 Pro vdh al b150 chipsetli bir anakart hiç h110 a bulaşma. Eğer h110 alacaksan h110 pro vd al geç.

Kesinlikle b150 Pro vdh al b150 chipsetli bir anakart hiç h110 a bulaşma. Eğer h110 alacaksan h110 pro vd al geç.

Ya tamam da açıklayın bir zahmet neden H110M değilde B150M, Newegg sitesinde kıyaslamalara baktım zerre kadar fark yok aralarında hatta Gaming'in daha bile fazla özelliği var. Neden yani H110M önermiyorsunuz da B150M öneriyorsunuz?

Ya tamam da açıklayın bir zahmet neden H110M değilde B150M, Newegg sitesinde kıyaslamalara baktım zerre kadar fark yok aralarında hatta Gaming'in daha bile fazla özelliği var. Neden yani H110M önermiyorsunuz da B150M öneriyorsunuz?

Vallaha alacak olan kendisi bilir açarsın sitesini MSI ın birebir aynı özelliklere daha az ram slotlu kart alırsın. 10 tl fiyat farkı ile. Yazılımsal destekleri donanım gibi algılıyorsunuz.

Asıl ileride lazım olacak olan 2 fazla ram slotu ve Sata Ekspress girişidir.Bunun dışında disk girişleri de daha fazla.
10 tl az verip şunları bırakmak akıl karı değil.
H110 düşük bütçede alınır h110 alacaksanız h110 pro vd alırsınız olur biter.

Yazmış olduğunuz yorum pek beni tatmin etmedi, Anakart'tan anlamayan birisi olarak size soruyorum, bunların arasındaki fark nelerdir diye, 1-2 gün içerisinde de sipariş vereceğim, siz sitem edici bir yaklaşım sergiliyorsunuz. Neyse Eyvallah.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı