i3 6100 Tabanlı Sistem Toplama

İki anakartta da PCI-E x16 desteği var. FPS farkı için geçerli bir sebep yok. Anakarta daha fazla para göze hitap etmesi, dayanıklılık, SLI desteği, USB port sayısı veya örneğin Type-C desteği, RAM desteği gibi şeyler için verilir. İki anakart da benzer teknolojiler barındırıyor, aralarında devasa fark yok. FPS zaten etkilemez. Sadece ekran kartına 3000 TL veren birinin 200 TL'lik anakart peşinde koşması saçma. Düşük bütçeli sistemlerde rahatlıkla kullanılabilir.

İlave: H110M anakartın çift kanal bellek desteği olmadığı için belki azıcık fark olabilir, ancak dert etmeye değecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Zaten yüksek MHz bellek kullanmayacağınız için fark sıfıra yakın olur diyebilirim.

Reyis noktayı koydu. SSD çıkarıp B150M alacaktım eğer FPS fark etseydi. Fark olmadığına göre H110M ve SSD alabilirim. Teşekkürler Yusuf abi.

İki anakartta da PCI-E x16 desteği var. FPS farkı için geçerli bir sebep yok. Anakarta daha fazla para göze hitap etmesi, dayanıklılık, SLI desteği, USB port sayısı veya örneğin Type-C desteği, RAM desteği gibi şeyler için verilir. İki anakart da benzer teknolojiler barındırıyor, aralarında devasa fark yok. FPS zaten etkilemez. Sadece ekran kartına 3000 TL veren birinin 200 TL'lik anakart peşinde koşması saçma. Düşük bütçeli sistemlerde rahatlıkla kullanılabilir.

İlave: H110M anakartın çift kanal bellek desteği olmadığı için belki azıcık fark olabilir, ancak dert etmeye değecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Zaten yüksek MHz bellek kullanmayacağınız için fark sıfıra yakın olur diyebilirim.

Hocam eyvallah da peki bu 8GT/s DMI3 olayı nedir? B150M 8GT/s DMI3 yol hızına sahip iken H110M 5GT/s DMI2 yol hızına sahip. Alacak olduğum işlemcinin yol hızı 8GT/s DMI3 olarak gözüküyor (Intel i5 6400) bu bağlamda bir performans farkı yaşar mıyız?

Estağfirullah, reyislik bir tarafım yok. O kadar üstün bilgiye sahip de değilim. Konuyu araştırdım, yetmedi yönetime danıştım. "Aradaki fark %1. SLI ve PCI-E hattı kullanan donanım sayısının sınırları zorlayacak şekilde artması sonuçları değiştirebilir." cevabını aldım. Düşük bütçeli ve az donanımlı sistemlerde dert etmeye gerek yok. O işlemciyle SLI yapacak değilsiniz zaten. İleride sistem güncelleyeceğiniz zaman anakart yükseltmesi de yaparsınız. Ucuz anakart aldığınız için kaybınız büyük olmayacak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı