i3 6100 Tabanlı Sistem Toplama

Yazmış olduğunuz yorum pek beni tatmin etmedi, Anakart'tan anlamayan birisi olarak size soruyorum, bunların arasındaki fark nelerdir diye, 1-2 gün içerisinde de sipariş vereceğim, siz sitem edici bir yaklaşım sergiliyorsunuz. Neyse Eyvallah.

Daha ne yazabilirim sana en belirgin farkları yazmışım. Açarsın MSI motherboard bölümünü 2 anakartı da 2 sekme de açarsın detaylı incele kısmına girer bakarsın onda ne var bunda ne var. Yongalarına kadar karşılaştırırsın.
Yazmışsınız ya zerre kadar fark yok aralarında 2 gözü olan birinin sadece anakartın fotoğrafından görebileceği sana 3 tane artısını söyledim B150M PRO'nun.

H110M ile B150M arasında performansı etkileyecek bir fark yok. Usb girişleri diğer bağlantı girişleri sayısı falan fazla sadece. Zaten ekran kartı alacağınız için bağlantı girişi önemli değil. 4x usb 3.0 yerine 6x usb 3.0 olması lazım fark olarak. Eğer 1 ay sonra 2. ram de alacaksanız 4 slota da gerek yok. Yani çok fazla usb girişine vs ihtiyacınız varsa B150M alabilirsiniz. Ama bu performansınızı etkilemeyecektir.

H110 ve B150 arasında bana göre ismi dışında fark yok ikiside aynı hızları ve soketleri destekliyor. 4 slot RAM yuvası zaten gereksiz. 2 tane 8 GB aldın mı oyunlarda sana yeter de artar. Paran cebinde kalsın H110 alabilirsin.

Bende h110 ile B150 arasında kaldıydım ama h110'un yol hızı 5 GT/s DMI2, B150'nin yol hızı 8 GT/s DMI3. İ3 6100'ün yol hızı ise 8 GT/s DMI3. Birbirleriyle ilişkilimi performans kaybı olurmu bilmiyorum, okuduğum bir yorumda şöyle yazıyordu;

Msi H110m pro-vd almayın çünkü işlemciyi ve ekran kartını maksimum verimlilikte kullanamayacaksınız onun yerine b150 yonga setli anakart almalısınız tavsiyem Msi B150M Bazooka aksi halde h110 yongalı bir anakart aldığınızda desteklediği maksimum yol hızı 5Gt/s Dmı2 iken i3 6100'ün ihtiyaç duyduğu yol hızı 8gt/s dmı3 ayrıca h110 Pcı Ex. 2.0 desteğine sahip iken B150 Pcı Ex. 3.0 destekliyor. Günümüz ekran kartlarının PCI ex. 3.0 için yapıldığını ve maksimum verimlilikte de sadece 3.0 da çalıştığını söylememe gerek yok. Yani bugün bunu alırsanız verim kaybınız işlemcide %5-15 gibi değerlerde iken yarın siz bir tane i5 taktığınızda aldığınız performans ile almanız gereken performans arasındaki fark artacaktır. Bilginize birde tam emin değilim ama h110 çift kanal bellek desteklemiyor çünkü intel sitesinde her kanaldaki dım sayısı=1 böyle yazmış ayrıca; anakartları hep kısıyoruz ama en büyük fark internet hızlarında fark ediliyor bunu en çok kaliteli anakart kullananlar bilirler.

Beyler ben şimdi ekran kartını sapphire r9 285 dual x yapsam.Nasıl olur iyi olurmu birde bu ekran kartiyla birlikte sistem,kaç yıl gider,ne kadar ömrü var yani onu diyorum.

H110M ile B150M arasında performansı etkileyecek bir fark yok. Usb girişleri diğer bağlantı girişleri sayısı falan fazla sadece. Zaten ekran kartı alacağınız için bağlantı girişi önemli değil. 4x usb 3.0 yerine 6x usb 3.0 olması lazım fark olarak. Eğer 1 ay sonra 2. ram de alacaksanız 4 slota da gerek yok. Yani çok fazla usb girişine vs ihtiyacınız varsa B150M alabilirsiniz. Ama bu performansınızı etkilemeyecektir.

H110 ve B150 arasında bana göre ismi dışında fark yok ikiside aynı hızları ve soketleri destekliyor. 4 slot ram yuvası zaten gereksiz 2 tane 8 gb aldın mı oyunlarda sana yeterde artar. Paran cebinde kalsın H110 alabilirsin.

İkinize'de teşekkür ederim ama @quinexx arkadaşın yazmış olduğu kafamı karıştırdı, o zaman B150M mi almalıyım yoksa o arkadaşın yazdığı yanlış bir bilgi mi?

Arkadaşın yazdığı değerler doğru. Ama bunun işlemciyi kısıtlaması ne kadar doğrudur bilemiyorum. Genel olarak karşılaştırma burda: ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır

O zaman B150M alayım aga arasında 1-2 dolar fiyat farkı var zaten. Eğer şu 8 gt 5gt hakikaten işlemciyi tam performans kullanma ile alakalı ise o zaman B150M almak cidden çok daha mantıklı değil mi?

Çünkü benim alacak olduğum işlemci'de i5 6400 olucak.

O zaman B150M alayım aga arasında 1-2 dolar fiyat farkı var zaten. Eğer şu 8 gt 5gt hakikaten işlemciyi tam performans kullanma ile alakalı ise o zaman B150M almak cidden çok daha mantıklı değil mi?

Çünkü benim alacak olduğum işlemci'de i5 6400 olucak.
Ben de i5 6500 alacağım. Anakart olarak da H110M alacaktım. Forumda herkes H110M ile B150M arasında performans farkı yok diyor. Ancak beni de tereddütte bıraktı arkadaşın yazdıkları. Daha bilgili birisi lazım buraya.
@Yusuf Ensar Ertan bu konuyu aydınlatır mısınız? H110M anakart işlemci performansını düşürüyor mu?

Ben de i5 6500 alacağım. Anakart olarak da H110M alacaktım. Forumda herkes H110M ile B150M arasında performans farkı yok diyor. Ancak beni de tereddütte bıraktı arkadaşın yazdıkları. Daha bilgili birisi lazım buraya.
@Yusuf Ensar Ertan bu konuyu aydınlatır mısınız? H110M anakart işlemci performansını düşürüyor mu?

Doğru diyorsun arkadaşım forumda bekliyorum şu an yazsın hemen birisi diye :) Hayır 1-2 gün içerisinde sipariş vereceğim çünkü bir de ilk topladığım sistem olacak. Bir hata olsun istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı