i3 6100 ve GTX 1050 Paladins Düşük FPS Problemi

Makaleler
1
Yer
Ordu / Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde;
  • i3 6100 işlemci
  • 8X1 Adata XPG Gammix D30 RAM
  • 240 GB Crucial BX500 + 120GB SanDisk (model hatırlamıyorum) SSD
  • H110M PRO-VD Anakart
  • MSI GTX 1050 Gaming 2G Ekran kartı
  • Windows 10 1903 OS
Sıkıntım ise özellikle Paladins olmakla beraber FPS düşmesi yemekteyim genelde. Input lag olduğunu düşünüyorum ama eskiden de böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Savaşın tam ortasında mouse böyle çok yavaş ve aksak hareket ediyor zorlanıyorum. Monitör olarak 107 ekran LG bir monitör (TV) kullanıyorum. Ne kadar format atsamda sıfırlasam da çözemedim şu sorunu bir. Isı sıkıntım yok değerler gayet normal geliyor. SSD ve RAM'den şüphelenmekteyim en son 3 ay içinde o ikisini değiştirmiştim. (Crucial BX500+Adata) Fakat oyun SanDisk SSD'ye kurulu. Bu sorun ek olarak masaüstünde mesela boştayken Google Chrome, Opera (Opera'da daha belirgin oluyor. ) Açmaya çalıştığımda da oluyor. (Sadece tarayıcı programlarında bir de altta oyun vs. açıkken yükteyken mesela dosya açmaya kalktığımda da oluyor. ). Biraz uzun oldu ama sorunun hangi parçada olduğunu anlamak için hangi testleri kullanmam lazım veya nasıl çözebilirim. Bütün driverler ve uygulamalar güncel.

O işlemciyi kullanırken bende de Opera açılırken fare takılıyordu ve CS oynarken ara ara dediğin gibi oyun ağırlaşıp fare takılmaya başlıyordu. Ekran kartı ve işlemci değiştirince düzelmişti. Büyük ihtimal işlemciden dolayı.
Bu işlemler için yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Ek olarak eskiden böyle bi sorunla karşılaşmıyordum (1.5 2 ay öncesine kadar.). Sonrasında yanlış yaptığım ne olduda bu hale geldi merak ettim. :D

Dostum birebir aynı sorunu yaşamışız ben %100 işlemciden olduğunu düşünüyorum gerçekten zayıf bir işlemci. 6700K'ya geçince hiçbir sorunum kalmadı. Hatta yabancı kaynaklarda bilr aynı sorunun işlemciden olduğu söylenmiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şuanda 6700K gibi bir işlemci alabilecek bütçem yok maalesef. Bu sıkıntıyı en aza indircek yöntemler nelerdir onları söylerseniz daha çok yardımcı olabilirsiniz. :D Ki hala işlemciden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum kusura bakmayın ama. Çünkü i3 5005U işlemcili bir laptopta bile böyle bi sıkıntı çekmiyorum. Sonuç olarak i3 6100 GTX 1050'yi besleyebilen bir CPU. Bence farklı bir sorun olmalı. Sonuçta bu ikili kombinasyonu kullanan tek kişi değilim ve herkesin böyle bir problemi olduğunu düşünmüyorum. Ben daha çok RAM veya SSD kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Hangi testler ile bulabilirim oda var tabii ki.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı