i3 7100 ve GTX 1050 sistem toplama

Bütçene R3 1200 veya 1300x uyacaktır. 1200 için A320M öneririm anakart olarak.

Marka olarak yine MSI mı seçmeliyim?

Evet dostlar önerileriniz doğrultusunda sistemde şöyle değişiklikler yaptım;

Anakart: MSI A320M GAMING PRO AM4 AMD Ryzen™
İşlemci: AMD Ryzen™ 3 1200
RAM: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz

kasayı da PSU'suz alıp ayrıca PSU almayı düşündüm ancak Cooler Master'ın kaliteli olduğunu düşünüyorum, bu nedenle bütçemi aşmadan Cooler Master kalitesinde bir kasa+PSU bulabileceğimi sanmıyorum. Önerileriniz için teşekkürler. Yeni bileşenler için yorum yaparsanız sevinirim.

Kasanın kendi dahili güç kaynağı bulunmakta 500W. Amacım zaten öyle çok performanstan yana değil, render falan da yapmıyorum. Amacım ilerideki en az 5-6 sene boyunca piyasadaki herhangi bir oyunu sorunsuz çalıştırması, grafik ayarlarının ultra olup olmaması sorun değil.

Hayır öyle bir sorun yok benim bildiğim kadarıyla. Daha önceden farklı klavyeler de kullandım; Razer, Steelseries vb. fakat bu aralarında kullandığım fiyatına göre en iyisi diyebilirim.
A,W,Ş ve H tuşlarına sırasıyla basılı tutar mısınız?

MSI şart değil, A320M alıyorsan genel olarak ucuzunu seçmelisin. Gigabyte GA-A320M-DS2 AMD Anakart Anakart
Bunun gibi.
Bir markaya sabitlenmek çok kötü olacaktır cüzdanına, VS serisi oldukça sorun çıkaran bir seri gibi Corsair'in PSU'larında ve kasaların içinde genel olarak VS bulunmakta. Yine de şans işi, Corsair istiyorsan Corsair alırsın.

A,W,Ş ve H tuşlarına sırasıyla basılı tutar mısınız?
Şu anda bu klavye yanımda değil malesef, tatildeyim ve geçici olarak laptop'ımı kullaınıyorum.

MSI şart değil, A320M alıyorsan genel olarak ucuzunu seçmelisin. Gigabyte GA-A320M-DS2 AMD Anakart Anakart
Bunun gibi.
Bir markaya sabitlenmek çok kötü olacaktır cüzdanına, VS serisi oldukça sorun çıkaran bir seri gibi Corsair'in PSU'larında ve kasaların içinde genel olarak VS bulunmakta. Yine de şans işi, Corsair istiyorsan Corsair alırsın.

Bir markaya sabitlenmek değil de aynı markanın ürünleri uyumlu olduğundan her ne kadar çok önemli olmasa da bileşenlerin renk ve uyumu hoşuma gidiyor, zaten bütçem 3000TL civarında ilk dizdiğim sistem de aşmıyordu bu fiyatı sadece yapabileceğim upgradeleri görmek için buraya yazdım. Bu arada Corsair değil Cooler Master demek istedin herhalde ya da ben yanlış anladım.

Valla ben GTX 1050 Tİ ve i3 7100 kullanıyorum. Eğer 5 sene boyunca hiç sıkıntı yaşamadan oynamak istiyor isen 2 GB değil 4 GB alman çok harika olurdu. İ3 7100 ise bir sıkıntı çıkarmaz.
CS GO'da aşağı yukarı kaç FPS alıyorsunuz oynuyorsanız? 4GB bir de ekran kartınız dimi?

OC yapılmayacaksa Ryzen 3 ile bu A320 uygun mudur? Herkes B350 tavsiye ediyor, performans farkı yapar mı?
Perfomans farkı neredeyse yok deneek kadar az olacaktır elbette ama benim gibi tüm parçaların uyumlu olmasını isterseniz msi B350m gayet iş görür ve hoş duruyor.

Perfomans farkı neredeyse yok deneek kadar az olacaktır elbette ama benim gibi tüm parçaların uyumlu olmasını isterseniz msi B350m gayet iş görür ve hoş duruyor.
İnanın ben de sizin gibiyim i3 7100 ve 1050ti istiyorum ancak Ryzen 3 de beni kendine çekiyor. Sanırım 200 lira daha fazla verip biraz daha rahat bir bilgisayar almak daha iyi olacak.

GTX 1050 yerine RX 560 4GB daha ileri dönük olur. Hem 4GB bellek için GTX 1050 Ti masrafından kurtulmuş olursun, hem de GTX 1050'den daha fazla performansı benzer fiyata elde edersin. Tabii dilersen RX 560 2GB'ta alabilirsin, buda GTX 1050'den hızlı.
Bende bu anakartı tavsiye ediyorum. İstisna modeller hariç MSI anakart almamaya çalış. Çünkü "kazık" yani fiyatına oranla özellikleri zayıf kalıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı