i3 7100 ve RX 460 Sistem Yükseltme

Daha fazla  
Bu haziran ayında bu fotoğrafta görmüş olduğunuz sistemi almayı (maksimum 3000 TL bütçe ile) planlıyorum. Bu konuyu daha çok bu sistemi zamanı geldiğinde yükseltmek nasıl olur amacıyla açtım. Bu yaz sistemi alıp oynayacağım bir daha ki yaz ise bu sistemi yükseltmeyi düşünüyorum. Bir daha ki yaza kadar elimde en az 2000 - 2500 TL para olacak. O parayla bu sisteme GTX 1060, İ5 7500 ve 8 GB RAM takmak mantıklı olur mu? Yoksa Sistemi satıp üstüne para ekleyip toplam parayla sıfırdan sistem toplamak mı daha mantıklı olur? Eğer sıfır sistem toplamak daha mantıklı olur derseniz bu yaz sadece gaming güzel bir monitör alıp onu şu anda kullandığım laptopa bağlayıp bu yazı onunla geçirip seneye sistem toplayacağım. Üniversiteyi şehir dışında okuduğum için okul varken oyun oynamıyorum şimdilik sadece yazları oynuyorum, o yüzden seneye sıfır bilgisayar topla derseniz bu yazıda laptop ile geçirebilirim sorun olmaz benim için.

Lapoptun özellikleri;
Ekran Kartı: AMD HD 7670m 2 GB
İşlemci: İntel Core İ5 3230m 2.60 GHz (2 çekirdek 4 thread turboboost ile 3.20 GHz)
RAM: 4 GB DDR3 (1333 MHz ya da 1600 Mhz olması lazım)

Toplayacağım sistem;

asdsdaasd.png

@BERWAR @Hüseyin Ay

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçirebilirim diyorsan bence şimdi bir şey alma seneye doların ne olacağı da belli olmaz. Bundan daha yukarı çıkmayacağını ümit ediyorum ve daha iyi olur diyorum. Onun dışında AMD'nin VEGA'sı falan daha gelmedi beklenebiliyor ise beklenmeli.

Bekliyorsan bekle, beklemiyorsan Ryzen5 1600x'li bir sistem toplayalım yanına da görüntü alman için giriş seviyesi ekran kartı. Seneye sadece ekran kartı yenilersin.

Geçirebilirim diyorsan bence şimdi bir şey alma seneye doların ne olacağı da belli olmaz. Bundan daha yukarı çıkmayacağını ümit ediyorum ve daha iyi olur diyorum. Onun dışında AMD'nin VEGA'sı falan daha gelmedi beklenebiliyor ise beklenmeli.

Bekliyorsan bekle, beklemiyorsan Ryzen5 1600x'li bir sistem toplayalım yanına da görüntü alman için giriş seviyesi ekran kartı. Seneye sadece ekran kartı yenilersin.
Dostum yorumun için sağ ol. Dediğim gibi seneye bekleyebilirim. Diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum onlar ne diyecek merak ediyorum.

işlemci konusunda ryzen 5 li bir sistem daha iyi olacaktır. ekran kartı konusunda VEGA mimarili kartların fiyatı nasıl olur bilmiyorum yani VEGA'yı beklerken bir bakarız fiyatlar 2000TL.

işlemci konusunda ryzen 5 li bir sistem daha iyi olacaktır. ekran kartı konusunda VEGA mimarili kartların fiyatı nasıl olur bilmiyorum yani VEGA'yı beklerken bir bakarız fiyatlar 2000TL.
3000 TL için Ryzen 5 1600x ile RX 580 veya 570 bütçeyi aşmaz mı? Ben i3 7100 ile RX 460 ı zor koydum o bütçeye fark ettiyseniz. Bir de bütün parçalar Vatan Bilgisayar'dan toplanacak.

Sistem önerisi almak kafamda yoktu, ancak sizler böyle söyleyince gerçekten merak ettim sistem, sistem önerilerinizi bekliyorum.

3000 TL için Ryzen 5 1600x ile RX 580 veya 570 bütçeyi aşmaz mı? Ben i3 7100 ile RX 460 ı zor koydum o bütçeye fark ettiyseniz. Bir de bütün parçalar Vatan Bilgisayar'dan toplanacak.

Sistem önerisi almak kafamda yoktu, ancak sizler böyle söyleyince gerçekten merak ettim sistem, sistem önerilerinizi bekliyorum.

O yüzden sildim. Ekran kartınız RX 460 olmasın en azından RX 570,470 olsun işlemcinizide ona göre ayarlayın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı