i3 8100 GTX 1650 GTA 5 çok drop yiyor ve 63 FPS'te kalıyor

Afsin Savi

Centipat
İşlemci: i3 8100.

Ekran kartı: MSI gaminG X GTX 1650.

RAM: 8 GB Crucial Ballistix 2666 MHz.

Anakart: MSI H310-M PRO VD Plus.

SSD: 240 GB WD Blue.

HDD: 1 TB Seagate.

Bu sistemde GTA 5 hangi ayarda olursa olsun 63 FPS'te kalıyor ve çok drop yiyor lütfen yardım edin!

PUBG, Fortnite gibi kalitesiz ve optimizasyonu berbat Battle Royale oyunlarını oynamıyorum. COD Warzone'da da herhangi bir drop takılma vs gibi problemlerle karşıya karşıya gelmedim. Şu ana kadar açık dünya olup, işlemcimin yetmediği ve tıkandığı Assassin's Creed Origins/Odyssey oldu diyebilirim. Gündemi takip etmiyor da değilim, biliyorum ki ben de, çok kalmaz zaten 2-3 sene sonra yavaş yavaş kullandığımız bu 7. ve 8. nesil 4/4 Intel işlemciler de çile çektirecek hale gelecekler.
2-3 sene iyi ömür vermişiz hocam. En fazla 1-2 yılları var. Herkes 6 ve üstü çekirdekli işlemci alabildiğine göre oyun geliştiricileride aynı oranda oyunlarını geliştireceklerdir. Son çıkan oyunlarda sorun yaşadığınızı kendiniz de belirtiyorsunuz.

Tavsiye ettiğiniz görüntü ayarları nelerdir? Oyunun Online kısmını çok oyunuyorum onun için RAM takviyesi yapmalı mıyım?

Ayarlarınızın ekran görüntüsü ( Graphics ve Advanced Graphics) ile oyun içi anlık MSI Afterburner değerlerini (Yeşillik, deniz, şehir içi ve şehir dışı) paylaşabilirseniz daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    557,3 KB · Görüntüleme: 42
  • 2.png
    2.png
    561,9 KB · Görüntüleme: 41
  • 3.png
    3.png
    550,4 KB · Görüntüleme: 34
  • 4.png
    4.png
    575,3 KB · Görüntüleme: 53
2-3 sene iyi ömür vermişiz hocam. En fazla 1-2 yılları var. Herkes 6 ve üstü çekirdekli işlemci alabildiğine göre oyun geliştiricileride aynı oranda oyunlarını geliştireceklerdir. Son çıkan oyunlarda sorun yaşadığınızı kendiniz de belirtiyorsunuz.

Sorun yaşadığım oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmedi desem yalan olmaz, 2-3 yıl dediğim piyasaya çıkacak çoğu oyun için işlemcinin dayanabileceğini belirttim. Şu anda olduğu gibi gelecek yıllarda da işlemciye yüklenen oyun sayısı diğer oyunlara göre çok daha az sayıda olacak. Tabi o zamana kadar HT veya SMT destekli bol threadli bir işlemciye geçerim büyük ihtimalle.

İşlemci: i3 8100.

Ekran kartı: MSI gaminG X GTX 1650.

RAM: 8 GB Crucial Ballistix 2666 MHz.

Anakart: MSI H310-M PRO VD Plus.

SSD: 240 GB WD Blue.

HDD: 1 TB Seagate.

Bu sistemde GTA 5 hangi ayarda olursa olsun 63 FPS'te kalıyor ve çok drop yiyor lütfen yardım edin!
Oyun içi ayarlarda Gpu,Cpu ve otomatik seçenekleri sunan bi ayar varmı ?

Bende de aynı sorun var konu açtım yardım gelmedi
Sistemim
  • MSI Gaming X 4G GTX1650.
  • i3 8100 3.6 GHz.
  • 8 GB RAM.
  • 240 GB SSD.
  • 1TB HDD
Oyunu SSD'ye kurmama rağmen harita geç yükleniyor ve %100 CPU kullanımı gösteriyor. Ekran kartının yüzdesi çok düşük. Oyun ayarlarını fullesem de ekran kartı bana mısın demiyor, işlemciye yük bindirip oyuna drop giriyor. Aynı PC özellikleriyle ve markalarıyla başka arkadaşımda var fakat onda bu hataların hiçbiri olmuşmuyor. Nasıl çözerim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı