Çözüldü i3 8100, RX 580 Mojave Kurulumda Takılma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
BIOS'um buga falan giriyor. Önceki konularımda bahsettiğim olayı sadece ekran kartı çıkararak çözülüyor. Advanced Settings(F7)>Advanced>Boot kısmına baktığımda bulamadım hocam.
Ekran kartını çıkarmadan neden BIOS'a giremiyorsun? Secure Boot sekmesine şu şekilde ulaşabilirsin.
Settings > Advanced bölümünde olması gerekli.
Başka bir sürümde de yine aynı sorun mu olur? Mesela High Sierra denesem falan?
Hackintosh ile Mojave kurmak istedim. Toplamda 20-24 saat harcamışımdır bu işlem için 2 günde. Ama tükendim. Herhalde bir kuramayan benim? Tamamen deneme yanılma işlemi, modlarımıza saygım ve teşekkürlerim sonsuz ancak o kategoriye daha fazla aktif olacak mod lazım bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Security kısmına bakın. High Sierra ile de deneyebilirsin.
Hackintosh ile Mojave kurmak istedim. Toplamda 20-24 saat harcamışımdır bu işlem için 2 günde. Ama tükendim. Herhalde bir kuramayan benim? Tamamen deneme yanılma işlemi, modlarımıza saygım ve teşekkürlerim sonsuz ancak o kategoriye daha fazla aktif olacak mod lazım bence.
Armut piş ağzıma düş yok. Kendin de denemeler yapman lazım. Hala Secure Boot kapatamadın. BIOS'u dikkatlice incelersen bu özelliği bulup kapatabilmen gerek bilgisayar kullanıyorsan. Elimizden geleni yapıyoruz. 24 saat sürekli size özel cevap veremeyiz.

Config sabitlemeyi denediniz mi? Çünkü varsayılan config.plist yok. Örneğin config_intelpc_config.plist diye geçen dosyayı config.plist olarak yeniden adlandırabilirsiniz. Ayrıca Secure Boot yapmak bazen yetmiyor ve key yönetiminden tüm keyleri kaldırmak gerekebilir.
Key yönetiminden keyleri kaldırmayı bilmiyorum. Nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz rica etsem? Config sabitlemeyi denedim, şu an en son @claus hocamın attığı linkteki config falan var. Sizin alternatif dosyalarınızı da deneyeceğim eğer eklemek istediğiniz bir şey kalmadıysa?

Sisteminiz aslında çok uyumlu; macOS Mojave için özellikle. Her BIOS ekranı aynı olmadığından tam olarak nerede bilemeyiz. Örneğin bazı BIOS ekranlarında Secure Boot altında key management diye bir yer olur ve oradan bazı durumlarda custom mode seçilerek erişim sağlanır ve clear/delete all keys gibi bir seçenek ile veya listeleme var ise listeden key sayısı en az 1 olan menülerden tıklanarak delete diyerek silinir.
Not: Secure Boot otherOS/disabled olması lazım. Bazen ise ilk açık halde bu ayarlar çıkabiliyor. Tamamen değişiyor.

Ben 2008/9 yıllarında Clover ve yeterli veri tabanı yokken başladım Hackintosh kullanmaya. 2011 yılından itibaren biraz daha bilinçli şekilde yardım etmeye başladım insanlara. Sizden ricam sabırlı olmanız. Acele ile olmaz bu iş. Eğer hemen olsaydı Apple ürün almazdı kimse.

Sisteminiz aslında çok uyumlu; macOS Mojave için özellikle. Her BIOS ekranı aynı olmadığından tam olarak nerede bilemeyiz. Örneğin bazı BIOS ekranlarında Secure Boot altında key management diye bir yer olur ve oradan bazı durumlarda custom mode seçilerek erişim sağlanır ve clear/delete all keys gibi bir seçenek ile veya listeleme var ise listeden key sayısı en az 1 olan menülerden tıklanarak delete diyerek silinir.
Not: Secure Boot otherOS/disabled olması lazım. Bazen ise ilk açık halde bu ayarlar çıkabiliyor. Tamamen değişiyor.

Ben 2008/9 yıllarında Clover ve yeterli veri tabanı yokken başladım Hackintosh kullanmaya. 2011 yılından itibaren biraz daha bilinçli şekilde yardım etmeye başladım insanlara. Sizden ricam sabırlı olmanız. Acele ile olmaz bu iş. Eğer hemen olsaydı Apple ürün almazdı kimse.
Ekran kartı driverini kaldırıp, çıkarıp gireceğim BIOS'a. Deliler gibi arayacağım bahsettiğinizi, şu an kullandığım config vs. sorunsuz mu yoksa tekrar bir şeyler ekleyecek miyim? Ben bir 30 dakikaya falan dönüş yaparım sanırım, yardımlarınız için sizlere minnettarım. Sabırsızlığım yüzünden tekrardan özür dilerim. Virtualization'u kapatacak mıyım? VT-D kapalıydı üstünde ek olarak o seçenek vardı ve açıktı?

VT-x yani sanallaştırma Clover içinde dart=0 parametresi var ise sorun yapmaz. VT-d ise kapatabilirsin sorun olursa. Size tavsiyem USB belleği tekrar temizleyip Win32 Disk Imager ile yazdırınız ve ardından config.plist sabitleyiniz anlattığım şekilde. Sonrasında destek sunmaya çalışacağız elbette. İmajın yapısını değiştirmeyin bu sefer. Eğer gerekirse claus arkadaşımızın önerilerinde yer alan config vs. deneyebilirsiniz.

VT-x yani sanallaştırma Clover içinde dart=0 parametresi var ise sorun yapmaz. VT-d ise kapatabilirsin sorun olursa. Size tavsiyem usb belleği tekrar temizleyip win32diskimager ile yazdırınız ve ardından config.plist sabitleyiniz anlattığım şekilde. Sonrasında destek sunmaya çalışacağız elbette. İmajın yapısını değiştirmeyin bu sefer. Eğer gerekirse claus arkadaşımızın önerilerinde yer alan config vs deneyebilirsiniz.

Hocam şu an ekran kartım takılı değil. BIOS'a girip restore defaults yaptım çıktım. VT-d kendiliğinden kapalı, SATA AHCI, Legacy+UEFI de şu an sistem. Hiçbir şekilde Secure boot diye bir seçenek yok. Karış karış aradım.
VT-x yani sanallaştırma Clover içinde dart=0 parametresi var ise sorun yapmaz. VT-d ise kapatabilirsin sorun olursa. Size tavsiyem usb belleği tekrar temizleyip win32diskimager ile yazdırınız ve ardından config.plist sabitleyiniz anlattığım şekilde. Sonrasında destek sunmaya çalışacağız elbette. İmajın yapısını değiştirmeyin bu sefer. Eğer gerekirse claus arkadaşımızın önerilerinde yer alan config vs deneyebilirsiniz.
Ek olarak WHQL'den bir şey seçmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı