i3 8100 Sistem yük binen oyunlarda mavi ekran hatası

Tolkienist

Centipat
Herkese iyi günler bilgisayarım warhammer vermintide 2, Apex Legends ya da conquerers' Blade gibi yük binen oyunlarda mavi ekran veriyor. Sorunun sıcaklıktan oluştuğunu zannetmiştim ilk başta fakat MSI Afterburner ile baktığımda sıcaklık değerlerinin normalin üstüne çıkmadığını gördüm. Ekran kartı sürücüsünü de silip tekrar kurdum fakat sorun devam etti.

Kullandığım sistem;

GTX 1060 3GB.

i3 8100.

16 GB 3000 MHz RAM.

1TB 7200 RPM HDD.

XPG Spectrix S40G 256 GB M.2 SSD.

Ikıncı modül testi tamamlamadı mı, doğru mu anladım?

Önceki yerlerini hatırlıyorsanız yerlerini değiştirin, bir de öyle kullanın bakalım.

Zaman ayırman gerek, testleri yarım bırakma. Saatlerini ayırmaya hazır ol. Yarım bırakırsan aşağıdaki şekilde testler çok daha uzun zaman alır.

2 RAM 4 slot olduğundan tekli testler totalde 24 saatten fazla sürer.

Anakartında 4 RAM slotu var. Yaptığın testlerin detaylarını not alıp tablo yap. X testinde 1.RAM 1 slotundaydı gibi.

Mesela sağlam çıkan RAM'i diğer slotlarda da sırayla test edebilirsin. RAM'e yük bineceğinden dönüşümlü test yap, 1. RAM'in 1. slotta testinden sonra 2. RAM'i 4. slotta, sonra 1.'yi 2.slotta, sonra 2.'yi 3. slotta şeklinde her RAM'i her slotta test et.

Voltajlar ile oynadıysan bunlar da önemli bilgiller.
XMPli 3000Mhz'de kullanıyorsan, RAM testlerini işlemcinin desteklediği 2400 Mhz'de de yapmak başka bir yaklaşım olabilir. Buna gerek kalmaz umarım çünkü bu yukarıdakilerin tekrar yapılması demek. 👽

Zaman ayırman gerek, testleri yarım bırakma. Saatlerini ayırmaya hazır ol. Yarım bırakırsan aşağıdaki şekilde testler çok daha uzun zaman alır.

2 RAM 4 slot olduğundan tekli testler Total'de 24 saatten fazla sürer.

Anakartında 4 RAM slotu var. Yaptığın testlerin detaylarını not alıp tablo yap. X testinde 1.RAM 1 slotundaydı gibi.

Mesela sağlam çıkan RAM'i diğer slotlarda da sırayla test edebilirsin. RAM'e yük bineceğinden dönüşümlü test yap, 1. RAM'in 1. slotta testinden sonra 2. RAM'i 4. slotta, sonra 1.'yi 2.slotta, sonra 2.'yi 3. slotta şeklinde her RAM'i her slotta test et.

Voltajlar ile oynadıysan bunlar da önemli bilgiller.
XMP'li 3000MHz'de kullanıyorsan, RAM testlerini işlemcinin desteklediği 2400 MHz'de de yapmak başka bir yaklaşım olabilir. Buna gerek kalmaz umarım çünkü bu yukarıdakilerin tekrar yapılması demek. 👽

RAM'lerin yerlerini değiştirdim. 1 saate yakın Apex Legends oynadım, şimdilik mavi ekran hatası almadım. RAM voltajı ile oynamadım bu arada.

@Tolkienist ne olur ne olmaz yarına kadar bekleyin. Yarin da hata almazsaniz buraya geri dönüş yapın, biz de sorunun çözüldüğüne emin olalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı