i3 9100F 1650 Super sistem sürekli BIOS'a atıyor

amttrkylmz

Femtopat
Katılım
6 Kasım 2023
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Adata
Ekran kartı
1650 Super
Anakart
Msi h310m
İşlemci
İ3 9100f
Arkadaşlar selam. Bilgisayar ekranına giriş yapabiliyorum ancak bir süre sonra bilgisayar beni BIOS'a atıyor. BIOS ekranında ise SSD görünmüyor. Bu sorunu HDD takılıyken yaşıyordum daha sonrasında HDD'yi söktüm sadece SSD kullandım. SSD ile bir süre idare ettim ancak şu an aynı problem SSD takılıyken de oluyor. Sebebi ne olabilir?
 
Aynı sata kablosunu kullanıyorsanız kabloda sorun olabilir onu bir kontrol edin. Başıma gelmişti.
Hocam yanıtınız için teşekkürler. SSD ve HDD'yi birlikte kullanıyordum sonra HDD'yi iptal ettim. Kabloları farklı ama probşem sata kablolarında olabilir dediğiniz gibi. Kabloları söküp yeniden takınca bir müddet çalışıyor çünkü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kablo yada port arızası gibi geldi. İlk olarak sıfır ve sağlam kablolar ile dene. Sorun devam ederse portlar'da sorun olabilir.
Hocam cevabın için teşekkür ederim. Şöyle de bir olay var anakartımda 4 sata portu var hepsini denedim problem değişmedi. Anakartta problem olabilir mi? Ama öyle bir problem olsa diğer donanımlarda çalışmazdı sanırım.
 
Port derken anakarttaki portu kast ediyorum zaten, olabilir ama ilk olarak sıfır ve sağlam bir kablo alıp deneme yapman gerek. Ezbere iş yapmıyoruz çünkü :)
Anakarttaki portu kastettiğinizi anladım zaten :) Ben anakart bütün olarak problemli olabilir mi acaba diyorum. Sata kablosu alıp bi deneme yapalım bakalım. Çok teşekkür ederim.
 
Tabii ki geri dönüş sağlarım. İyi bayramlar.

Sata kablolarını değiştirdim ancak sorun düzelmedi. SSD ve harddiski beraber kullanınca bilgisayara yüklenme ekranında kalıyor. HDD'yi çıkarıp sadece SSD kullandığım zaman bilgisayar açılıyor. Problem HDD'de sanırım. HDD'ye Memtest yaptığımda bad sector ile karşılaşmamıştım. HDD'yi bi bilgisayarcıya göstermeyi düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı