i3-9100F 1660S sistem CS:GO FPS değerleri düşük

Atilla1

Centipat
Hocalarım öncelikle sistemimi yazayım:
Intel i3-9100F
XPG 3000 MHz 16 GB Dual Channel RAM.
MSI h-310M Pro.
Gigabyte 1660S 6 GB OC.
Seagate 1TB 7200 RPM 64MB HDD.
WD Blue 500GB 5400 RPM 32MB HDD.
Netac 120GB SSD.

Sistemimde şöyle bir sıkıntı var. FPS değerleri olması gerektiğinden çok düşük. Örneğin; CS:GO'da 1080 Ultra da 300'e yakın FPS değerleri almam gerekirken 150-180 FPS değerleri alıyorum. 2K Ultra'ya alıyorum. 200'lere çıkıyor. 4K ya alıyorum 150 160 FPS değerlerine düşüyor. LoL'de de durum aynı Ultra'da 170'in üstüne çıkamıyorum. Testlere bakıyorum. Misal a oyununda 300 almam gerekirken ben 100 FPS civarı daha altı alıyorum. Ekran kartım güncel. İşlemcim sürekli %100 oluyor. Görev yöneticisini açıyorum ilk 3 4 saniye %100 oluyor sonra 50'lere düşüyor acaba virüs vs. olabilir mi? Ya da format bu durumu düzeltir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Onlar işlemciye OC yapmış sen stok hızında kullanıyor olabilirsin bu da bir ihtimal. Ancak sistem çok dengesiz rekabetçi oynasan 9100F'in sınırı belli, AAA oynamak istesen 1660S'e darboğaz yapacak. O sokete 9400F takarsan daha sağlıklı olur. İşlemcinin %100 olması ana sorun gibi görünüyor şu anda. 3 adet depolama birimin var format için yedekleme kolay olacaktır, yedeklemeni yapıp temizden bir gir.

Onlar işlemciye OC yapmış sen stok hızında kullanıyor olabilirsin bu da bir ihtimal. Ancak sistem çok dengesiz rekabetçi oynasan 9100F'in sınırı belli, AAA oynamak istesen 1660S'e darboğaz yapacak. O sokete 9400F takarsan daha sağlıklı olur. İşlemcinin %100 olması ana sorun gibi görünüyor şu anda. 3 adet depolama birimin var format için yedekleme kolay olacaktır, yedeklemeni yapıp temizden bir gir.
9100F OC oluyor mu hocam? evet darboğaz olması normal zaten alırken işlemciden kısıp ekran kartını iyi almıştım. Daha pahalı diye. Biraz araştırdım işlemcinin 100 olması virüs kaynaklı yazıyor. kaspersky la tarama yaptım. 0 tehdit fakat 4300 tane olay buldu. Bir sürü bozuk dosya var hem c de hem steam dosyaları olmak üzere Format son çare sanırım.
Bütçeniz varsa İ5 8 veya 9. nesillere geçin. Tercihinize göre AMD Ryzen serisinden de alabilirsiniz.
Şuan için yok ama olunca geçerim umarım. Birde hocam bu ana karta 1600 AF uyumlu oluyor mu ?

Son düzenleme:
Yük işlemciye binerse işlemci %100 kullanılır. Virüsle alakası yok. Grafik ayarlarını en yüksek seviye ve çözünürlüğe getirin. Ekran kartı kullanımı bir nebze dengelenecektir.

@Atilla1 doğru OC olmuyor yeni işlemci alınca kendime 1 haftadır onun frekansları ve voltajıyla uğraşıyorum kafam gitmiş. Aslında işlemciden kısmak her zaman iyi olmuyor çünkü çok kısmışsın, 1660 Super tam performansını veremeyince de güçlü kartın anlamı kalmıyor. Formatını at, C diskini biçimlendirerek yeni Windows'u kur. Sonra sırasıyla Windows'u aktif et kendisini güncellesin, eksik sürücüleri yükle oradan da oyunları test et. İşlemci sıcaklığını da kontrol ediyorsundur umarım çok ısınıyorsa performansı düşebilir bu arada.

Yük işlemciye binerse işlemci %100 kullanılır. Virüsle alakası yok. Grafik ayarlarını en yüksek seviye ve çözünürlüğe getirin. Ekran kartı kullanımı bir nebze dengelenecektir.
Fakat hocam bu ara oyundan atmalar da başladı. Tek çözüm işlemci değiştirmek mi? değerleri takip ediyorum görüntü gösterme 16.2 ms lere kadar çıkıyor. İşlemci 100 olunca da oyundan atıyor.

Fakat hocam bu ara oyundan atmalar da başladı. Tek çözüm işlemci değiştirmek mi? değerleri takip ediyorum görüntü gösterme 16.2 ms lere kadar çıkıyor. İşlemci 100 olunca da oyundan atıyor.
Grafik ayarlarınızı en son seviyeye çekin. Her ayarı Ultra'ya alın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı