i3-9100F RX580 sistem oyunlarda ısınıyor

kelesnemesis

Hectopat
Katılım
10 Eylül 2020
Mesajlar
112
Merhabalar, bilgisayarımla genellikle oyun oynuyorum ve sıcaklık değerlerim ekran kartı için 90 derecelere kadar cıkıyor. 90'dan yukarı cıkmıyor. Termal macun değiştirdim ancak sorun değişmedi. İşlemcimde GTA 5'de (FiveM) darboğaz oluyor. İşlemci %100, ekran kartı %50 civarında çalışıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Herhangi bir OC yapmadım.

-i3-9100F işlemci.
-ASUS Dual RX580 4 GB ekran kartı.
-8 GB 2400MHz RAM.
-ASUS Prime H310M-K r2.0 anakart.
 
Kasanız nedir?
8GB RAM ise darboğaz oluşturuyordur.
 
CPU ağırlıklı oyunlarda az bir şey darboğaz olabilir ama %50 GPU kullanımı çok düşük. 90 derece olması da normal değil. Voltaj değerlerini kontrol edin, gerekirse undervolt yapın. Ayrıca FiveM'e 8 GB RAM yetmez.

Undervolt yapmayı bilmiyorum çok karışık geliyor ve bir yandan da yanlış yaparsam sıkıntı oluşabilir.
 
Merhabalar. 8 GB RAM kullandığınız için darboğaz sandığınız problem aslında RAM yetersizliğinden meydana geliyor olabilir. Sıcaklık değerleri için ise kullandığınız kasa modeli nedir? Eğer hava akışı kötü bir kasa kullanıyorsanız sistem parçaları ısınacaktır. Kasanın yan tarafı açık şekilde deneyin. Eğer yan tarafı açık sıcaklık değerleri düşüyorsa hava akışı kötü demektir. Ayrıca ekran kartınız için undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz. 90 derece oldukça yüksek ve tehlikeli bir değer. Birde oyun içerisinde fanların durumunu kontrol ettiniz mi?
 

Önerebileceğiniz bir program var mı?
Merhabalar. 8 GB RAM kullandığınız için darboğaz sandığınız problem aslında RAM yetersizliğinden meydana geliyor olabilir. Sıcaklık değerleri için ise kullandığınız kasa modeli nedir? Eğer hava akışı kötü bir kasa kullanıyorsanız sistem parçaları ısınacaktır. Kasanın yan tarafı açık şekilde deneyin. Eğer yan tarafı açık sıcaklık değerleri düşüyorsa hava akışı kötü demektir. Ayrıca ekran kartınız için undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz. 90 derece oldukça yüksek ve tehlikeli bir değer. Bir de oyun içerisinde fanların durumunu kontrol ettiniz mi?

Kasanın yan tarafı açık şekilde hemen hemen aynı oluyor 2-3 derece fark ediyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı