i3-9100F sistem oyunlarda %40 sabit GPU kullanımı

Suplemdir

Centipat
Merhabalar, ekran kartımın kullanımı bazı oyunlarda %40 oluyor ve sabit kalıyor. Sorunu anlamaya çalışıyorum neredeyse 2 aydır araştırıyorum yabancı kanalların videolarını izliyorum hiç artmıyor.
Şimdilik sorunu yaşadığım oyunlar Battlefield 1, Battlefield V (%50 oluyor bazen),Far Cry 5, Just Cause 4.
Belli programlarla GPU kullanımımı arttırmayı hedefleyip işlemciye yüklenmeye karar verdim.
İşlemcinin GHz'ini arttırdım %5-6 GPU kullanımı arttı sadece.
Battlefield 1'de ise %20-30 oluyor bunu arttırmak istiyorum lütfen yardımcı olacak kişileri bekliyorum.

Bilgisayarım:
Windows 10.
İşlemci: i3-9100F.
RAM: XPG 2x8 GB RAM.
Sistem türü: 64 Bit.
Ekran kartı: MSI GTX 1660 Super Ventus.
Kasa: Frisby FC-9280G.
Power Supply: 650W 80+ Silver.

Ek not:
Sistemimde darboğaz olduğunu biliyorum ama işlemcim 1-2 çekirdekli aşırı kötü bir işlemci değil ekran kartın sadece %40'ını geçirdiğine inanmıyorum hatta bazı oyunlarda %70 GPU kullanıyor.
Baktığım siteden gördüğüm kadarıyla %20'lik bir darboğaz varmış en azından %80 GPU kullanımı almak istiyorum.

|V-Sync kapalı|

Battlefield işlemciyi sömüren bir oyun. İyi bir ekran kartıyla 3600-10400f gibi işlemcilerde bile yüksek kullanım görebilirsin. İşlemci darboğazını en aza indirmek için ayarları en yükseğe çek. 4/4 bir işlemci günümüz oyunları için yeterli değil. En azından 4/8 ya da 6/6 işlemci gerekiyor artık. Bütçe varsa işlemciyi ve anakartı satıp 10400f ve 400 serisi anakart alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı