i3 9100F Turbo sourunu

Ahuri52

Megapat
Yer
İstanbul/Esenler
Daha fazla  
1 Kaç hafta önce i3 9100F işlemci aldım işlemci üzerinde ve sitesinde Turbo frenkansı 4.2 GHz yazmasına rağmen CPU stres testleri oyunlarda vb yerlerde maksimum 4 GHz görebiliyorum üründe sıkıntımı var acaba?
Ekran Alıntısı.PNG

Not: Boşta ya da yükte fark etmeksizin 4GHz sabit.

Turbo Boost teknolojisi ile en fazla 4.2 GHz'ye çıkabiliyor ancak bu tüm çekirdekler için geçerli değil. Yük altında tüm çekirdekler çalıştığında en yüksek değerlere çıkmaz. Normal masaüstünde gezinirken 1-2 çekirdek çalışırken 4 GHz hızlarında çalıştığını görebilirsiniz.

İşlemcinizde bir sorun yok, olması gerektiği gibi.

1 Kaç hafta önce i3 9100F işlemci aldım işlemci üzerinde ve sitesinde Turbo frenkansı 4.2 GHz yazmasına rağmen CPU stres testleri oyunlarda vb yerlerde maksimum 4 GHz görebiliyorum üründe sıkıntımı var acaba?
Eki Görüntüle 542803

Not: Boşta ya da yükte fark etmeksizin 4GHz sabit.

Maksimum turbo frekansı, işlemcinin Intel® Turbo Boost Teknolojisi'ni ve varsa Intel® Thermal Velocity Boost'u kullanarak çalışabileceği maksimum tek çekirdek frekansıdır. Frekans Gigahertz (GHz) türünde veya saniye başına milyar devir türünden hesaplanır.

Intel'in sitesinde bu şekilde belirtiyor. Çoklu çekirdekte en fazla 4GHz olabilir. Bende bir çok sistem topladım 9100F ile 4GHz'de çalışıyordu sizin işlemci gibi.

Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?

Evet stock soğutucu var.
Turbo Boost teknolojisi ile en fazla 4.2 GHz'ye çıkabiliyor ancak bu tüm çekirdekler için geçerli değil. Yük altında tüm çekirdekler çalıştığında en yüksek değerlere çıkmaz. Normal masaüstünde gezinirken 1-2 çekirdek çalışırken 4 GHz hızlarında çalıştığını görebilirsiniz.

İşlemcinizde bir sorun yok, olması gerektiği gibi.

Peki ben bu Intel'in belirtiği Intel® Turbo Boost'ta 4.2GHz ne yaptığımda ulaşabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı