Eski oyunlarda GPU kullanımını %100 dayaman çok zor. Çünkü oyunların grafik teknolojileri, ekran kartını zorlamayacak kadar eski. Yani bu bir sorun değil.
Burada ani FPS düşmesi yaşatan şeylerin en önemlileri bellek ve SSD'dir. Günümüzde artık 32 GB'ın gerektiğini ama senin oynadığın oyunlar, işletim sistemi ve ek yazılımlar için 16 GB'ın da yeteceğini düşünüyorum. Yani bellek takviyesi sistemin rahatlaması açısından önemli.
İşlemci tüketimini azaltmak için bağlantıda önerdiğim ayarları uygulayabilirsin.
Arkadaşlar merhaba. Sorunum işlemcimin Opera GX tarafından resmen işgal edilmesi. Bu sorun önceden de vardı fakat bu kadar fazla değildi ama artık sorun yaratmaya başladı. 1080p video izlerken bile arada bir donmalar yaşıyorum sanki 25 FPS izliyormuşum gibi hissediyorum. Ekranı büyültüp...
Lütfen konuda CPU tüketimini artıran sebebi iyi okuyun. Ayarları yapıp geçmeyin. O olayı anlarsanız, dizüstü bilgisayar kullanımınız rahatlar. Dizüstü bilgisayarlarda, masaüstünde çalışan uygulamaları simge durumuna küçültmek ya da efektleri azaltmanın, CPU üstündeki yükü azaltmaya büyük etkisi var.