i5-10300H işlemci 97 derece oluyor

cunik

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde i5-10300H işlemcili Monster notebook var. Birkaç gün önce termal macun sürdüm, ilk gün Cinebench testi yaptım 84 dereceyi geçmedi, ki bu benim laptopum için önceye göre gayet iyi bir değerdi fakat dün yine Valorant oynarken anlık kasma yaptı ve işlemcimin 91 dereceye çıktığını gördüm zaten 90'ın üstüne çıkmasın diye hızı düşürülüyor sanırım. Bugün Monster Control Center üzerinden performans moduna aldığımda ( önceden eğlence modundaydı ) Max sıcaklık sınırının 97 derece olduğunu gördüm ( throttle stop üzerinde prochot 97 yazıyordu, eğlence modunda 90 yazıyor ) ve ThrottleStop üzerinden bench yaptığımda hızın 99 derece ye kadar çıktığını gördüm. Velhasıl kelam önceden Valorant'ta daha çok kasma yapıyordu fakat benim termal macun verimli değil gibi duruyor. İnce bir tabaka olacak şekilde ve her tarafına gelsin diye çok uğraşarak sürmüştüm, nerede yanlış yapmış olabilirim? Sizce açıp tekrar sürmeli miyim? Nelere dikkat edeyim? Undervolt yapmakla uğraşayım mı? Undervolt oyunda performans kaybı yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı