i5-10300H sisteme Linux tabanlı işletim sistemi önerisi

MustafaBS

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Kimyager
Aşağıdaki sistemim için Linux tabanlı işletim sistemi önerisi istiyorum, oyun oynamayı Windows üzerinde yapacağım. Linux'ta araştırma yapma, forum sitelerinde takılma vs. gibi şeyler yapacağım.
  • ASUS TUF Gaming F15 FX 506lh.
  • Intel Core i5 10300H Comet Lake.
  • 8 GB RAM (ileriki zamanda 16 GB'a yükselteceğim ona göre söyleyebilirsiniz.).
  • 512 GB SSD.
  • NVIDIA GeForce GTX1650 GDDR6 4 GB.
Dual boot olarak kullanacağım orijinal Windows 11 Home ile.

Dosya Ekleri

• images (2).jpeg
    images (2).jpeg
    26,3 KB · Görüntüleme: 39
Ooo çok hoş bir teması var.. Teşekkür ederim.
Tema değil aslında, Linux'da masaüstü ortamı denen bir şey var. Grafik arayüzü olarak düşünebilirsin. Buna arayüzün adı Gnome mesela, en iyi de Fedora'da çalışıyor ama bütün dağıtımların görünümünü aynı bunun gibi yapabilirsin.

Tema değil aslında, Linux'da masaüstü ortamı denen bir şey var. Grafik arayüzü olarak düşünebilirsin. Buna arayüzün adı GNOME mesela, en iyi de Fedora'da çalışıyor ama bütün dağıtımların görünümünü aynı bunun gibi yapabilirsin.

Linux hakkında öğreneceğim çok şey var desenize, Windows'tan gerçekten sıkılmıştım hep aynı tema, kişiselleştirme desen sıfır. Sanırım aradığım cevap Linux'ta. Biraz daha araştırma yapayım. Linux hakkında okumamı önerdiğiniz makale var mı?

Linux hakkında öğreneceğim çok şey var desenize, Windows'tan gerçekten sıkılmıştım hep aynı tema, kişiselleştirme desen sıfır. Sanırım aradığım cevap Linux'ta. Biraz daha araştırma yapayım. Linux hakkında okumamı önerdiğiniz makale var mı?
Bildiğim makale yok, gerek de yok lakin kanal olarak Yusuf İpek'i önerebilirim. Türkiye'de sayılı Linux ve teknoloji hakkında düzenli video atan kanallardan birisi. "Windows'tan Linux'a nasıl geçilir?" adlı bir videosu da olması lazımdı, orda temel düzey bilgi veriyor olması lazım izlemedim ama.

Bildiğim makale yok, gerek de yok lakin kanal olarak Yusuf Ipek'i önerebilirim. Türkiye'de sayılı Linux ve teknoloji hakkında düzenli video atan kanallardan birisi. "Windows'tan Linux'a nasıl geçilir?" adlı bir videosu da olması lazımdı, orada temel düzey bilgi veriyor olması lazım izlemedim ama.

İnceleyeceğim zaten Dual boot olarak kurmayı düşünüyorum Windows 11'i tamamen silmek gibi bir niyetim yok SSD'de Linux için yer ayıracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı